Caz ciudat în Teleorman. Fiul unui ales PSD s-a înscris în partidul lui Cioloş: „Tragedia e că propaganda de partid funcţionează nu doar pentru electorat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Cârciumaru Foto: Facebook
Iulian Cârciumaru Foto: Facebook

Iulian Cîrciumaru este fiul lui Valerică Cîrciumaru, primarul PSD al oraşului Roşiorii de Vede. În mod surprinzător pentru un judeţ (Teleorman) unde ascensiunea se bazează strict pe principiul „pile, cunoştinţe, relaţii“, Iulian Cîrciumaru s-a desprins politic de tatăl său şi s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloş, politician „vândut străinilor“, potrivit propagandei PSD. Iulian Cîrciumaru şi-a spus povestea pentru liberinteleorman.ro.

Întrebat cum a împăcat convingerile politice din familie, Iulian Cîrciumaru a răspuns: „Nu le-am împăcat. Convingerile politice sunt aproape imposibil de împăcat. «Mentalităţi politice învechite şi păguboase» este un eufemism. În realitate, lucrurile sunt mult mai viciate. Propaganda de partid funcţionează nu doar pentru electorat, dar şi (foarte important!) pentru baza piramidei partidului, acolo e tragedia. Dar, convingerile familiei mele nu sunt doar de ordin politic, astfel că, încercăm să nu amestecăm familia cu politica. Petrecem weekenduri şi concedii împreună, facem sport împreună, de curând părinţii mei sunt şi bunici, ne uităm la meciuri, discutăm despre carierele şi planurile mele şi ale surorii mele, samd. Înainte de orice altceva, tata îmi este părinte, nu om politic“. 

Cât despre modul în care familia sa a recaţionat la planul său politic, Iulain Cîrciumaru a spus: „Cu foarte mare reticenţă, dar asta nu mă descurajează pentru că nu cred că se mai poate cu «las’ ca merge şi aşa», «se putea şi mai rău», “«lasă-i pe alţii, nu te băga tu». Ne afectează pe toţi – fie că conştientizăm, fie că nu – şi avem obligaţia de a ne asuma minimul de implicare, acela fiind prezenţa la vot. Eu am decis să fac mai mult şi trebuie sa reuşim pentru că altă variantă nu există. Pentru mine, planul B ar fi fost să îngroş şi eu rândurile celor care pleacă din ţară. Şi nu-mi doresc asta“. 

Mai multe despre Iulian Cîrciumaru în interviul pentru liberinteleorman.ro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite