Câţi bani încasează lunar Liviu Dragnea, după ce procurorii i-au pus sechestru pe avere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor
Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor

Liviu Dragnea s-a plâns că singura modalitate de a intra în posesia dosarului său penal este în formă scrisă, iar multiplicarea l-ar costa peste 100.000 de lei, sumă greu de achitat în condiţiile în care singurul său venit e indemnizaţia primită de la Camera Deputaţilor, după ce procurorii DNA i-au pus sechestru pe avere. Anul trecut, venitul liderului PSD a fost de 16.675 lei lunar. Cu toată poprirea, Dragnea tot rămâne cu 2.500 de euro pe lună.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea câştigă 16.675 de lei. Şeful PSD a menţionat public, duminică seara, că singurul său venit este cel primit în calitate de deputat. „Singurul venit pe care îl am este indemnizaţia de la Parlament. Nici aia întreagă, două treimi”, a precizat acesta duminică seara, într-un interviu televizat. Dacă aplicăm reţinerea de două treimi, Liviu Dragnea ar avea un salariu de 11.116 lei lunar, adică aprope 2.500 de euro pe lună. La această sumă se mai adaugă ajutorul de chirie, decontările de benzină, dar şi diurna pentru prezenţa la şedinţele Parlamentului.

În plus, de la 1 ianaurie 2018, senatorii şi deputaţii, deci şi Liviu Dragnea, vor câştiga cu 800 de lei mai mult, potrivit digi24.ro. Întrebat cu cât i s-a mărit leafa, liderul PSD a răspuns: „N-am verificat cardul. Din ce am vorbit cu doamna secretar general, din toţi cei care primesc salarii de aici, se pare că la 3% sunt mici scăderi. La 97% sunt creşteri“.

Conform ultimei declaraţii de avere, publicată în iunie 2017, venitul anual al şefului Camerei Deputaţilor se ridica la 76.838 de lei, sumă la care se adăugau şi câştiguri din alte surse, printre care şi venituri din chirii în valoare de 220.000 lei anual. În averea lui Dragnea mai intrau atunci un teren intravilan cu o suprafaţă de 3.000 de mp, un apartament şi un spaţiu comercial de 1.500 de mp, toate în Turnu Măgurele. Liderul PSD mai era, potrivit documentului, proprietarul a două autoturisme (printre care un BMW X5) şi deţinătorul a două conturi bancare în valoare cumulată de aproximativ 10.500 de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite