Cât de bine cunoaşte noul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, limba română. În 2016 ne anunţa că a trecut cu bine peste o operaţie la „genunche”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Marian Pop, ministrul propus de PSD pentru a ocupa portofoliul de la Educaţie, a oferit, în 2016, un exemplu de vorbire corectă în limba română. Atunci, cu ocazia unei operaţii, fostul ministru interimar al Educaţie în 2012, îşi asigura prietenii de la Facebook că „totul este sub control, operaţia la genunche a decurs bine”. Ori, conform DEX, forma corectă a substantivul este genunchi, nu genunche.

În 2016, Liviu Marian Pop, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Educaţiei, scria, pe Facebook, că operaţia sa la „genunche” a decurs bine. Mesajul său nu a rămas trecut cu vedere, mai mulţi internauţi atrăgându-i atenţia că singura formă corectă a substantivului este „genunchi” şi nu „genunche”

Ulterior, Liviu Pop şi-a editat mesajul, mulţumind pentru „criticile constructive” primite, dar criticând faptul că „postacii” de pe Facebook i-au adresat şi cuvinte deplasate.

Mesajul ministrul desemnat pentru Educaţie din 2016, după operaţia de la „genunche” Sursa Facebook Liviu Marian Pop

pop genunche

A desfiinţat CNATDCU pentru a-l salva pe Ponta de plagiat

Liviu Marian Pop, propus miercuri de PSD să facă parte din Guvernul Tudose, ocupând portofoliul de la Educaţie, nu este la prima experienţă cu acest minister. În 2012, în timpul guvernării lui Victor Ponta, Pop a fost ministru interimar al Educaţiei. În perioada în care a fost ministru, a luat decizia de a desfiinţa Consiliulului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) tocmai în ziua în care consiliul urma să dea un verdict privind plagiatului fostului premier Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite