Când Iohannis s-a lepădat de justiţie. România lucrului bine făcut de comunişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă cumva sunteţi dintre cei care cred că ceea ce se întâmplă cu Antenele e un atac la libertatea presei sau că ANAF greşeşte prin faptul că, după un an şi jumătate, vrea să pună în aplicare o hotărâre definitivă şi irevocabilă a justiţiei privind recuperarea celor 60 de milioane de euro de la turnătorul Voiculescu Dan, vă sfătuiesc prieteneşte să nu citiţi mai departe.

Schimbaţi pe Antena 3, pentru că este acolo o lume mare şi extraordinară care face jocurile ultimilor securişti din ţara asta, în care o să vă simţiţi minunat în timp ce vi se spală creierul. Dacă aţi reuşit, totuşi, în lumea asta nebună în care trăim, plină de mafioţi nenorociţi, să vă păstraţi mintea întreagă şi setul acela minim de valori, e OK. Să mergem mai departe.

Nu ştiu pe cine mai interesează ce mai spune Klaus Iohannis, dar dacă cumva faceţi parte din categoria credulilor ca mine care încă-l mai aşteaptă pe preşedintele lucrului bine făcut, pe omul ăla care face România bine, care ne scapă de „Mickey Mouse” sau alte vrăjeli de astea aruncate prostimii, atunci mai bine vă luaţi gândul. E gata! Sfârşit! The end!

De ce? E simplu! Omul, Klaus Iohannis adică, fie a avut o abilitate extraordinară de ne-a păcălit în ultimul hal, fie am fost noi îngrozitor de disperaţi când l-am votat şi nu am mai văzut cine este cu adevărat, fie i s-a întâmplat ceva necurat pe parcurs, în ultimul an şi ceva de când a rămas pe mâna lui Mihalache. Pentru că, altfel, e imposibil de înţeles ce poate fi în mintea unui preşedinte care, după ce tace cu lunile chiar şi când ar trebui să vorbească, se trezeşte vorbind fix când mai bine ar fi să tacă.

Aşadar, oameni buni, ţineţi-vă bine, trageţi aer în piept, puteţi să vă faceţi şi cruce înainte. Pentru că urmează ceva foarte interesant pentru popor. Domnul preşedinte Klaus Iohannis a glăsuit, în sfârşit, în privinţa celei mai acute probleme din acest moment a României: Antenele. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”. 

Bun! Acum, puteţi să vă mai faceţi încă o dată cruce şi, dacă nu v-a cuprins o scârbă îngrozitoare, dacă aţi trecut peste momentul în care aveţi senzaţia că sunteţi proştii proştilor, că Iohannis e doar purtătorul de cuvânt al adevăratului preşedinte, Dan Mihalache, dacă aţi scăpat şi de sentimentul că cineva şi-a bătut joc de voi cum nici nu aţi fi crezut că poate fi posibil, dacă aţi reuşit să vă resemnaţi cu faptul că, asta e, aţi mai luat încă o dată ţeapă de la un politician în care aţi crezut degeaba, să analizăm puţin ce a vrut să spună, de fapt, Klaus Iohannis.

„În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative”. Aşadar, despre care libertate de exprimare a presei vorbeşte Klaus Iohannis? Voi puteţi înţelege? A pus cineva lacăt pe televiziunile turnătorului Voiculescu Dan, care a jefuit cu 60 de milioane de euro ţara al cărui preşedinte este chiar Klaus Iohannis? Le-a interzis cineva vreodată Antenelor să spună ceva, orice, să facă vreo emisiune, să mai emită? De unde şi până unde mutatul sediului unui trust de presă - după un an şi jumătate de când printr-o decizie definitivă şi irevocabilă s-a stabilit că Voiculescu trebuie să plătească hoţia de la ICA - a devenit sugrumarea libertăţii de exprimare a presei? De unde şi până unde trebuie un popor întreg să admită că a fost furat, dar că hoţul nu are niciun chef să-i dea cu anii banii înapoi?

Apoi, voi înţelegeţi la ce face referire Klaus Iohannis când spune „banale motive administrative”? Oare ce preşedinte din lumea asta, în afară de cei de prin state bananiere, poate spune că o hotărâre definitivă şi irevocabilă a judecătorilor este „banal motiv administrativ”? Cât de lipsit de respect poţi fi faţă de legile ţării pe care o conduci, încât nu doar să crezi, dar să şi spui aşa o inepţie? Ce pretenţie mai poţi avea, ca preşedinte, ca în ţara ta cineva să mai dea doi bani pe judecători? Cum vrei tu ca magistraţii să mai aibă curajul să dea sentinţe drepte, să mai aibă curajul să se ia la trântă cu toţi mafioţii şi hoţii care fură banii poporului, în ţara în care chiar şeful statului nu dă doi bani pe cuvântul şi deciziile judecătorilor? Cum vrei tu să mai respecte cineva litera legii, dacă tocmai tu eşti cel care aruncă cu pietre în justiţie? Ce poate fi în mintea ta, nu doar ca cetăţean, dar mai ales ca preşedinte, să intri într-un joc murdar al unor indivizi aflaţi prin puşcării, care vor cu orice chip să ţepuiască ţara asta de zeci de milioane de euro?

„În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă”. Heirupistă? După un an şi jumătate în cara ţara asta nu şi-a primit încă cele 60 de milioane de euro care i-au fost furate? Discutabilă? De ce, că se respectă, în sfârşit, legile acestui stat?

În al treilea rând, ca să continui, domnule preşedinte, ascultându-vă declaraţia cu adevărat discutabilă, pot spune că încep să cred că toate ştirile acelea mizerabile făcute de Antene cu dumneavoastră în campania electorală sunt reale. Altfel, nu pot înţelege cum de un om liber, care are o conştiinţă sănătoasă, care îşi respectă ţara şi legile ei, poate spune nişte lucruri atât de mici şi de jignitoare pentru un popor în care au mai rămas şi oameni. Nu doar hoţi şi turnători.  
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite