Buşoi: Uneori, MAI munceşte şi gândeşte mai puţin. La controlul la frontieră, a produs reguli birocratice care-i încurcă pe oameni şi nu-i apără de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a produs o mineriadă birocratică după adoptarea fără simţ critic şi fără logică de funcţionalitate a regulilor de securitate europene implementate după atentatele din UE, susaţine europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

„Noile reguli MAI privind faptul că toţi călătorii, inclusiv românii care locuiesc în ţară, trebuie verificaţi, atât la ieşirea cât şi la intrarea în ţară, nu produc decât încurcături şi aglomeraţie şi nu au nicio logică practică pentru că dacă un cetăţean român rezident în ţară este suspect de terorism atunci acest lucru trebuie verificat şi ştiut cu mult timp înainte, nicidecum la momentul când revine (!) în ţară. Raţionamentul este valabil şi pentru cei care părăsesc România şi despre care se presupune că autorităţile ar fi trebuit să-i verifice cu atenţie în interiorul ţării“, arată liberalul Cristian Buşoi.

Europarlamentarul solicită „respectuos şi ferm domnului ministru Tobă şi MAI să revadă regulile de siguranţă legate de controlul la frontieră şi să adapteze normele de siguranţă la logica şi pratica funcţională, nu să preia mot-a-mot norme birocratice care nu fac sens pentru cetăţenii României“.

„Călătoresc foarte des în UE şi mai ales la Bruxelles şi nici măcar în Capitala Belgiei, lovită de atentate, nu există această regulă stupidă, iar cetăţenii europeni nu sunt umiliţi să stea zeci de minute la cozi, aşa cum sunt umiliţi românii la frontierele ţării noastre. Amintesc faptul că obiectivul acestor reglementări este siguranţa cetăţenilor şi este firesc să existe o aplicare exigentă care chiar să aducă informaţii autorităţilor şi care să protejeze real cetăţenii. Nu este însă nevoie de reguli fără sens al căror scop este să arate că autorităţile bifează căsuţe cu prevederi din legislaţia europeană, dar pe care nu o înţeleg nici în literă, nici în spirit“, conchide Cristian Buşoi.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite