Borfaşi rebeli

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşadar, era o chestiune de iniţiale! După 30 de ani de ipoteze şi bănuieli  care au încărcat şi încurcat mintea naţiei, PSD a găsit dezlegarea: problema nu e SRI! Problema e SPI! Statul Paralel şi Ilegitim!

Corecţia a fost anunţată într-un document de distinsă prostie colectivă, redactat de asediata cremă PSD, într-o sală de şedinţe din Băile Herculane. Apele termale ajută la multe dar nu întremează caracterul. Ca de fiecare dată cînd încearcă să spună ceva serios despre România, PSD dă cu tîmpla de propria vinovăţie.

Ca să lămurim, de la bun început şi rău sfîrşit, lucrurile, autorul acestor rînduri e convins de inexistenţa SPI, mai ales după ce a observat că îi e ascultat telefonul. Nu contează. E, cu siguranţă, vorba de durerile de dinţi din urechea păcătosului pus pe clădit o democraţie bine informată.

PSD crede cu totul altceva. Şi anume că Statul Paralel şi Ilegitim pe care l-a dibuit e o putere îngrozită de pofta animalică de bine şi democraţie a  preacuratului Partid Social Democrat. Uneltind împotriva PSD, Statul Paralel şi Ilegitim, se bate, de fapt, cu libertatea, cu justiţia şi cu binele general al românilor.

Ştim că singurul lucru relevant care s-a interpus între începutul lumii şi documentul adoptat de PSD e punerea lui Liviu Dragnea sub acuzare, pentru potlogării judeţene.

Aflăm, pe această cale, că PSD a promis românilor apartamente de protocol în rai, dar nu mai găseşte cheile, pentru că i le-a dosit SPI. Mai mult, SPI vrea să pună mîna pe justiţie, să întoarcă rezultatul alegerilor care au adus la putere PSD şi să abolească drepturile cetăţeneşti. Măreaţă agendă, enorm de lucru! Tot ce se poate presupune e că şi PSI a avut întrunire la vîrf într-o staţiune balneară cu ape mai tari şi a făcut-o lată, lungă şi sferică. Aşa am ajuns în situaţia în care PSD se vede nevoit să spună structurilor pe numele lor anonim. Nu se ştie cine dar cineva bine mascat şi camuflat vrea să pună capăt cruciadei democratice şi populare condusă de PSD.

Strigătul de protest plecat de la Băile Herculane merită o înţelegere cuprinzătoare. Iată de ce, documentul elaborat de cele mai ascuţite miniţi ale PSD nu trebuie redus la propria splendoare teoretică. Îmbogăţit cu nume, fapte şi delicte bine cunoscute PSD, documentul-protest de la Băile Herculane va ajunge cu mai mult folos la destinatar. Românii vor fi pe deplin edificaţi şi în măsură să aprecieze atît dizidenţa eroică a PSD, cît şi pericolul ce pîndeşte naţia

După PSD, Statul Paralel şi Ilegitim îşi doreşte să controleze discreţionar puterea judecătorească. Ştim că singurul lucru relevant care s-a interpus între începutul lumii şi documentul adoptat de PSD e punerea lui Liviu Dragnea sub acuzare, pentru potlogării judeţene. Rezultă clar şi luminos că libertatea puterii judecătoreşti în România poate fi salvată doar prin achitarea lui Dragnea. După cum, inculparea lui Dragnea spune că justiţia e controlată de complotiştii SPI. Corolar: România e stat de drept, numai şi numai dacă Dragnea poate fura nepedepsit.

Aceeaşi bijuterie logică explică şi măgăriile Statului Paralel şi Ilegitim faţă de legile pentru reformarea justiţiei, trimise de PSD în Parlament. Cu prevederile din proiectele de lege iniţiate de PSD şi ALDE, Dragnea dar şi pălmaşii PSD, precum şi copiii copiilor lor, vor primi dreptul legal de a fura bugetul de stat sau ce îşi doresc ei cînd le e somnul mai dulce şi mai nepăzit. E clar: în lipsa acestor legi, Dragnea şi trupa rămîn fără pradă, iar România fără democraţie.

Judecata ilustrată mai sus e prea bună pentru a fi trimisă în concediu. Drept urmare, PSD o mai cheamă o dată la lucru, pentru a-l demasca pe Preşedintele Iohannis. PSD ştie că Preşedinte e una din două: fie  complicele slugarnic, fie sluga complice a SPI. El tolerează încălcările repetate ale legii şi Constituţiei, adică face pîrtie şi ţine spatele nenorocitului Stat Paralel şi Ilegitim. A! Ia să fi ieşit Preşedintele cu o declaraţie în care să anunţe că Teldrum a cîştigat contractul şi va pava săptămînal aleile de la Cotroceni! Ar fi fost altceva: Preşedintele era Preşedinte iar statul era fidel şi legitim.

Speranţă? Nu mai există sau mai e doar atît cît se bat pentru ea o mînă de ziarişti-martir pe care PSD îi cunoaşte şi pomeneşte evlavios. Aflăm din acest brav anunţ de conştiinţă că statul de drept, democraţia şi libertatea mai au doi păzitori: Antena 3 şi România TV. Dă-le, Doamne, sănătate, public şi finanţări! 

Glumele PSD sînt tîmpe, dar scuzabile. Ca poantele unui actor în posesia unui singur rînd de bancuri care trimit invariabil la sex. Partea cu adevărat gravă apare în clipa în care PSD dă de rostul ascuns al „luptei anticorupţie“. Ca să nu ne mai ascundem după degetele lungi ale mîinii şi mai lungi din buzunarul dumneavoastră: anticorupţia e un show, o diversiune folosită de bandiţii de la SPI pentru a-i stîrpi pe liderii PSD şi pentru a sugruma programul de guvernare pro-popor al PSD. Altfel zis, dacă PSD fură, vă e şi dvs. bine. Dacă nu, nu.

Borfaş mincinos, şmecher, cinic sau viclean s-a mai văzut. Borfaş rebel, călcat pe principii, nu s-a pomenit.

Din clipa în care PSD şi-a strîns gîndurile, a calculat şi s-a exprimat prin documentul de la Băile Herculane, avem în faţă o problemă nouă şi derutantă. E vorba de încercarea unui partid de delincvenţi de a prelua vocea şi energia populismului. Manevra stă pe o echivalenţă de mare forţă: PSD e poporul şi cine se atinge de PSD e duşmanul poporului. Argumentul e vicios dar nu prostesc. PSD contează pe vechea şi mincinoasa lui apropiere de popor pentru a picura otravă nouă în urechea omului de rînd. În primul rînd, ideea după care statul birocratic şi secret s-a despărţit de oameni şi vrea să ia capul celor cîţiva care îşi mai apără naţia.

Refrenul a fost reperat de PSD în repertoriul partidelor anti-estabishment din Occident care denunţă, cu destul temei, elitele şi aşa numitul „deep state“ - statul birocratic. Cu acest slogan lipit pe frunte, PSD poate susţine că nu are probleme penale şi că, din contra, duce o bătălie de principii. Că e prins într-o gigantică încleştare pentru dreptate şi libertate. Amîndouă ale poporului, pe care PSD îl slujeşte de unul singur şi cu orice risc.

Ideea nu e rea dar are o problemă: chiar dacă furi o insulă, tot găinar eşti. Borfaş mincinos, şmecher, cinic sau viclean s-a mai văzut. Borfaş rebel, călcat pe principii, nu s-a pomenit. Mai ales pe principiile altora.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite