Boc: Mai puţine ministere în noul Executiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, ieri, pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier. Viitorul guvern va avea cu cel puţin trei sau patru ministere mai puţin decât precedentul Cabinet PD-L - PSD, care era format din 19 ministere, a declarat, vineri seară, la OTV, premierul desemnat Emil Boc.

"Nu noi am generat criza economică, ea este în lume. Dacă puneam deoparte banii rezultaţi din creşterea economică înregistrată în 2008 şi nu am fi cheltuit banii respectivi, acum am fi avut bani şi nu ar mai fi trebuit să ne împrumutăm", a spus Boc la OTV
.
"O lege trebuie să treacă prin ambele camere ale Parlamentului", a punctat Emil Boc, pentru a-şi argumenta ideea că premierul nu are drepturi depline într-o ţară.

Lui Crin Antonescu i s-ar fi propus postul de vicepremier dacă discuţiile de ieri ar fi ajuns la un consens. Boc susţine că aceasta ar fi fost ordinea firească a lucrurilor în cazul în care două partide guvernează împreună. În cazul în care Antonescu doreşte să se alăture PDL-ului la guvernare, oferta încă mai este valabilă pentru postul de vicepremier.

Boc a negat orice implicare în decizia CNA-ului de a amenda postul Antena 3, susţinând că "nu există nicio majoritate acolo pentru a putea lua o decizie". "Nu se poate da un telefon la CNA pentru a influenţa o astfel de decizie", a mai spus Boc.

Viitorul guvern va avea cu cel puţin trei sau patru ministere mai puţin decât precedentul Cabinet PD-L - PSD, care era format din 19 ministere, a declarat, vineri seară, la OTV, premierul desemnat Emil Boc.

El a spus PD-L şi UDMR vor valida în cursul după-amiezii de vineri candidaţii pentru funcţiile ministeriale din viitorul guvern.

"Având în vedere urgenţa de a avea un guvern cât mai repedere cu putinţă, vom încerca în acest sfârşit de săptămână să trimitem la Parlament programul de guvernare şi lista membrilor guvernului, fiind în plină desfăşurare procedura de negociere", a spus Emil Boc.

El a precizat că cele două formaţiuni vor continua vineri negocierile, iar în cursul după-amiezii şi PD-L şi UDMR îşi vor valida candidaţii pentru funcţiile ministriale în viitorul guvern.

"Mâine este o zi plină de lucru pentru a realiza acest obiectiv", a adăugat Emil Boc.

"Impozitul forfetar trebuie regândit, însă aştept discuţia cu ministrul de Finanţe", a spus Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite