Blaga: Mai bine stau în opoziţie decât să fac un guvern cu PSD. O guvernare puternică ar fi formată din PDL-PNL-UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga
Vasile Blaga

Preşedintele PDL Vasile Blaga a vorbit, luni seara, la un post tv, despre posibilele guverne care se pot forma după alegerile din 9 decembrie, menţionând faptul că o guvernare puternică ar fi formată din PDL-PNL-UDMR.

Vasile Blaga a declarat că ARD (Alianţa România Dreaptă) speră ca după alegerile parlamentare să obţină un scor cât mai aproape de 30 la sută pentru a putea „sta de vorbă” cu celelalte partide. Preşedintele PDL a menţionat că dacă USL va continua să aibă majoritatea, va obţine şi guvernarea „Dacă ei au o majoritate clară şi rămân aşa cum sunt, deşi eu mă îndoiesc, dacă rămân aşa, vor guverna. Dar nu cred că vor rămâne aşa, a opinat Valile Blaga, la B1 tv.

Vasile Blaga a precizat că USL nu se va „sparge” până la alegeri, deşi există probleme în interiorul alianţei.
„Până la alegeri, nu. Au deja probleme foarte mari în interiorul lor, pentru că nu cred că se simt bine majoritatea liberalilor vis-a-vis de modul în care sunt conduşi, şi mai ales ce se întâmplă cu ei. Eu ştiu foarte mulţi liberali care nu sunt fericiţi că l-au văzut pe Haşotti că face ceea ce face. Dar mie nu mi-a venit să cred, că îl ştiu pe domnul Haşotti de 22 de ani”, a declarat el.

Întrebat dacă ar accepta un guvern PDL-PSD cu Victor Ponta premier, Blaga a spus că nu. „Guvern PDL cu PSD, nu. Nu cred că am putea să facem un guvern cu PSD-ul. 2013 va fi un an complicat, va fi un an extrem de complicat pentru România”, a opinat democrat-liberalul. La insistenţele moderatorului emisiunii asupra întrebării dacă PDL ar prefera să fie în opoziţie decât să guverneze cu PSD, liderul democrat-liberalilor a spus că „el personal” ar prefera acest lucru.

„Decât să fac cu PSD-ul, eu personal da. Sigur, voi discuta în partid. Partidul nu vrea un guvern cu PSD-ul. Nu cred într-un guvern de uniune naţională, nu vom rezolva nimic. Ce este aia guvern de uniune naţională? Cred că un guvern puternic ar fi un guvern, din punctul meu de vedere PDL-PNL-UDMR. Ar avea o majoritate puternică ca să susţină toate reformele de care România are nevoie”, a conchis Vasile Blaga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite