Blaga, la depunerea candidaturii: „Voi fi un preşedinte care uneşte, nu dezbină“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga a intrat, oficial, în cursa pentru şefia PDL
Vasile Blaga a intrat, oficial, în cursa pentru şefia PDL

Preşedintele PDL Vasile Blaga şi-a depus, astăzi, candidatura pentru un nou mandat în fruntea partidului. Blaga şi-a prezentat moţiunea intitulată „România Dreaptă-PDL- Politică Dincolo de Lozinci” şi a militat pentru un partid unit. Preşedintele PDL a anunţat că aceasta este ultima Convenţie la care va candida.

„Am fost şi voi fi un preşedinte care uneşte, nu dezbină.Voi fi preşedintele unui PDL unit, puternic. Nu mai suntem la guvernare, dar trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a reclădi PDL, astfel încât să câştigăm alegerile viitoare şi să aducem partidul, din nou, la guvernare. Candidatura mea la şefia PDL este un simplu angajament faţă de partid, faţă de partenerii noştri europeni şi faţă de societatea românească”, a spus Blaga după depunerea candidaturii. 

Vasile Blaga a fost însoţit de secretarul genral al PDL, Gheorghe Flutur, de Andreea Paul, de Radu F. Alexandru şi de Raluca Turcan. „De mâine, începem prezentarea moţiunii în teritoriu. Au semnat Theodor Stolojan, Mircea Hava, alături de care am fost în multe bătălii politice, oameni cu multă experienţă, dar şi oamnei tineri, ca Andreea Paul, Raluca Turcan şi Traian Ungureanu”, a anunţat Blaga. „Până acum, au semnat 30 de preşedinţi de organizaţii”, a mai adăugat Blaga. Acesta a mai anunţat că preşedintele interimar al PDL Bucureşti, Adriean Videanu, nu va semna nicio moţiune.

Vasile Blaga şi-a prezentat, succint, obiectivele şi i-a condamnat pe „dezertori”. „Îmi doresc un partid care se bazează pe valori, un partid care se bazează pe fiecare dintre membrii lui. Să nu mai fim nevoiţi să aducem de pe stardă oameni pentru a le oferi funcţii publice, dar care să ne părăsească a doua zi după ce am pierdut puterea”, a spus, tranşant, Blaga.

„Dreapta nu este un grup de teoreticieni”

Totodată, actualul lider al PDL speră să readucă electoratul de dreapta de partea democrat-liberalilor.

„Cred că principiul celor trei „d” - discuţii, decizii, disciplină - trebuie reluat în acest paritd. Românii trebuie să vadă că reprezentăm o soluţie, trebuie să facem o Opoziţie puternică. Pe cei cu opţiuni de stânga are cine să-i reprezinte. Nu pot fi de acord cu cei care spun că în România nu există dreapta. Dreapta nu este un grup de teoreticieni. Dreapta este reprezentată de românii care plătesc taxe şi impozite la stat, care nu cer nimic mai mult de la stat decât să-i reprezeinte, nu să-i încurce. Din păcate, mulţi au stat în decembrie acasă pentru că noi n-am făcut nimic pentru ei cât am fost la guvernare”, a fost analiza liderului PDL.

„Blaga este unificatorul”

Deputatul PDL Andreea Paul l-a caracteizat pe Vasile Blaga ca „unificatorul dreptei” în România.

„Cred că Vasile Blaga este unificatorul. Este cel mai bun organizator aflat în acest moment în PDL. Mă refer la unificatorul dreptei. Aceasta este miza PDL în următoarea perioadă. Viitorul partidului trebuie să se bazeze 95% pe muncă şi doar 5% pe imagine. Trebuie să înlocuim sintagma - PDL, partidul lui Băsescu”, a spus Andreea Paul.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite