Mesajul preşedintelui Traian Băsescu pentru militarii din afara ţării: Dincolo de misiune, esenţial este să vă întoarceţi toţi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, luni, o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii internaţionale, el mulţumindu-le acestora pentru modul în care şi-au îndeplinit misiunile şi transmiţându-le că esenţial este să se întoarcă toţi acasă.

Şeful statului a intrat în direct, prin sistemul de videoconferinţă, cu comandanţii din teatrele de operaţiuni din Afganistan şi Kosovo şi Bosnia-Herţegovina.

”Dincolo de a vă îndeplini misiunea, esenţial este să vă întoarceţi toţi acasă. Mulţumesc pentru modul în care v-aţi îndepinit misiunea. Sănătate, încă o dată. Să veniţi toţi acasă şi numai bine familiilor dumneavoastră!”, le-a spus preşedintele militarilor aflaţi în misiuni în afara graniţelor.

În cursul dimineţii de luni, şi ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, generalul Ştefan Dănilă, au susţinut o videoteleconferinţă cu militarii români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina.

"Am ţinut să vă felicit astăzi, de Ziua Naţională, pentru că sunteţi forţe de elită ale Armatei României şi apreciem eforturile pe care fiecare dintre dumneavoastră le face pentru ţară", a spus ministrul Duşa, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Ministrul Apărării le-a transmis militarilor care îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţii că este cu sufletul şi cu gândul alături de ei, felicitându-i pentru rezultatele obţinute în îndeplinirea misiunilor încredinţate, pentru profesionalismul şi curajul de care dau dovadă.

Comandanţii detaşamentelor româneşti din teatrele de operaţii au informat conducerea Ministerului Apărării Naţionale că militarii români îşi desfăşoară misiunile cu seriozitate şi responsabilitate, alături de aliaţii şi partenerii ţării noastre, se menţionează în comunicatul MApN.

Citeşte şi:

FOTO Mii de români au sărbătorit Ziua Naţională cu vin fiert şi fasole cu ciolan. Parada militară de la Alba Iulia, cel mai emoţionant moment de 1 Decembrie

Zeci de mii de oameni au ieşit astăzi în stradă pentru a participa la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţioanale a României. „Adevărul“ vă prezintă cum au petrecut românii ziua de 1 Decembrie.

FOTO VIDEO Ziua Naţională a României la Alba Iulia: Klaus Iohannis: „Îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională“

Manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia cuprind evenimente atractive pentru cei peste 20.000 de participanţi aşteptaţi în Cetatea Alba Carolina. Programul a fost pregătit de organizatori în două părţi distincte, una solemnă şi una denumită ”Festival de România”. La momentele solemne a participat şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite