Băsescu, despre prezenţa liderilor opoziţiei la proteste: Participă pe post de circari. A fost greşeala protestatarilor că s-au înhăitat cu politicienii în piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat duminică seară, la B1 TV, legat de prezenţa liderilor opoziţiei la manifestaţiile din Piaţa Victoriei că aceştia participă „pe post de circari”, în speranţa că vor mai aduna voturi, el acuzând organizaţiile civice că „s-au înhăitat" cu politicienii şi spunând că din acest moment nu mai crede în sinceritatea protestelor.

„De unde până unde respect pentru voinţa poporului? Acum fac un circ sau participă pe post de circari lângă nişte oameni care, cu certitudine, fac proteste cu toată sinceritatea, dar li se pare că asta le aduce voturi. Asta a fost greşeala lor (a organizaţiilor civice - n.r.), că s-au înhăitat cu politicienii în piaţă. Eu, din acest moment, nu mai privesc la această mişcare ca la o mişcare sinceră”, a afirmat fostul preşedinte, întrebat despre prezenţa liderilor PNL şi USR la manifestaţiile din Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la legile justiţiei.

El a mai spus că nu crede în „duplicitatea” PNL. „Pentru mine au rămas nişte tranşee consistente. Cum să cred în PNL? Nu erau cu Dragnea şi cu Ponta, şi cu Crinuţ şi au mers la toate blestemăţiile, la încălcarea Constituţiei? Mi-e destul de greu să fiu partenerul lor. Nu cred în duplicitatea PNL. (...) Anul acesta au votat in corpore cu PSD să nu se treacă la Parlamentul de 300 de parlamentari. Ce încredere să am eu? Sigur, a fost o idee a mea, dar a fost un referendum validat”, a mai declarat fostul preşedinte.

În opinia sa, manifestanţii susţin, de fapt, politica justiţiei făcută în mandatul meu. 

„Ce fac cei 10.000 din piaţă este să susţină politica justiţiei făcută în mandatul meu, că asta cer, să nu se schimbe. Deci, eu nu am motive de nemulţumire. Ar putea să se uite şi PSD care a acuzat tot timpul politica justiţiei din timpul mandatului meu, că şi acum, la trei ani după ce mi-am terminat mandatul, este susţinută", a mai declarat Traian Băsescu. 

Întrebat ce crede despre ideea avansată inclusiv de liderul PNL, Ludovic Orban, privind organizarea de alegeri anticipate, fostul preşedinte a spus că niciun politician responsabil nu poate spune că în România se pot declanşa alegeri anticipate la un an de la victoria răsunătoare a PSD şi că cei care vorbesc despre această variantă „sunt copii".

„Conform Constituţiei, nu se poate decât dacă întregul Parlament ar demisiona sau un mecanism ar fi ca PSD cu ALDE, care au majoritatea în Parlament, să-şi dea jos premierul din nou, să propună alţi doi premieri pe care să-i dea jos şi atunci preşedintele poate genera alegeri anticipate. Deci cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot declanşa alegeri anticipate la un an de la victoria răsunătoare a PSD. Mă tem că ar câştiga tot PSD şi tot cu scor mare pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor”, a adăugat Băsescu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite