Băsescu, despre acuzaţiile Adrianei Săftoiu: Niciodată n-am ascultat vreo casetă cu înregistrări. E o prostie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a respins, mircuri seară, acuzaţiile lansate de fosta sa consilieră, Adriana Săftoiu într-o postare pe blogul său de pe adevarul.ro, în care susţine că fostul şef de stat a ascultat înregistrările unor convorbiri dintre ea şi un lider PD.

„Niciodată n-am ascultat vreo casetă cu înregistrări. Asta e o prostie”, a declarat Traian Băsescu într-un interviu acordat TVR.

„Face parte din propaganda pe care o duce Antena 3, nu mă refer la Adriana. Venind vorba despre  Adriana Săftoiu, despre femei, numai de bine”, a mai spus Băsescu.

Fosta purtătoare de cuvânt a preşedintelui Traian Băsescu, Adriana Săftoiu, a susţinut, într-un articol publicat marţi pe Adevărul.ro, că „Traian Băsescu avea acces la orice convorbire telefonică îşi dorea” şi că a ascultat o convorbire dintre ea şi un lider PD.

„Ei, bine, acea convorbire a avut loc într-o duminică din luna martie, 2007. Era perioada în care Traian Băsescu tuna şi fulgera împotriva PD-ului, care nici de-al naibii nu voia să părăsească guvernarea Tăriceanu, în urma scandalului „bileţelul roz”. În acea duminică, un membru PD, acum membru PNL, coleg cu mine, m-a sunat să mi se plângă de atmosfera dezolantă din PD, de îngrijorarea lor că Traian Băsescu refuză să mai comunice cu ei şi a continuat câteva minute bune în aceeaşi notă plângăcios-disperată. La un moment dat, convorbirea s-a întrerupt brusc. Nu mai ştiu exact cine a sunat înapoi, cert e că s-a încheiat discuţia cu remarca mea. I-am spus acelui membru PD că nu prea e treaba mea să mediez relaţia şi că oricum nu aş avea cum să îi ajut, pentru că Traian Băsescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea. A doua zi, Traian Băsescu mi-a reproşat  exact acest cuvânt: a domina.”, a scris Adriana Săftoiu.

„L-am întrebat atunci de unde ştie ce am spus. Răspunsul era deja clasic: căzusem pe interceptare. Interceptare? am întrebat, neştiindu-mă vinovată de vreo faptă care să aducă atingere siguranţei sau securităţii naţionale. Mi-a răspuns că nu eu eram interceptată, ci colegul. Până în ziua de astăzi, nici eu, nici colegul nu am fost chemaţi de vreo instituţie a statului să dăm socoteală de vreo faptă de natură penală. Mi-a spus că nu are dubii asupra veridicităţii convorbirii. Nu doar că citise, dar şi ascultase!”, a continuat Săftoiu.

Adriana Săftoiu a fost cosilier prezidenţial şi purtător de cuvânt al preşedintelui României între decembrie 2004 şi martie 2007.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite