Bani partidelor, înnegriţi şi albiţi în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul Adrian Năstase, condamnat pentru modul în care şi-a finanţat campania electorală, a provocat declaraţii contradictorii ale liderilor politici despre modul în care îşi strâng banii pentru alegeri.

Seria declaraţiilor a fost deschisă de ministrul Transporturilor, liberalul Relu Fenechiu. Acesta a afirmat că în cazul Adrian Năstase condamnarea în dosarul „Trofeul Calităţii“ a fost o greşeală şi aşteaptă revenirea acestuia în politică.

„A închide un prim-ministru pentru o chestiune pe care mulţi politicieni au făcut-o mi se pare o mare greşeală. Au găsit diverse forme pentru a-şi finanţa campaniile electorale “, a fost argumentul lui Fenechiu în favoarea lui Năstase.

Deşi a recunoscut că este vorba de o practică generală, Fenechiu a făcut trimitere către preşedintele Traian Băsescu.

„Băsescu, cu mâna pe inimă, spune că dumnealui a folosit doar bani albi în campania electorală. Să fim serioşi“, a spus ministrul. Întrebat de unde proveneau sumele utilizate în campania electorală, Fenechiu a răspuns: „Din surse negre“.Solicitat să detalieze, el a răspuns că faptele la s-a referit vizează găsirea de diverse fonduri pentru finanţarea campaniilor electorale.

Antonescu: „O afirmaţie excesivă“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, s-a distanţat de afirmaţiile colegului său de partid.

„Este o declaraţie pe care a făcut-o, şi-o asumă, probabil că are argumente pe care vi le va da. Cred că e o afirmaţie excesivă. În primul rând pentru că domnul Fenechiu nu a putut verifica, nu poate nimeni dintre politicieni verifica toate campaniile tututror oamenilor politici“, a spus Antonescu, solicitat să comenteze afirmaţia lui Fenechiu.

El a arătat că este posibil ca Fenechiu să se fi referit numai la anumiţi oameni politici, din anumite poziţii.

"E greu de spus care sunt toţi oamenii politici, dacă ne gândim la toţi candidaţii la Parlament în 20 de ani, la toţi candidaţii în alegerile locale ... Mi se pare o afirmaţie excesivă", a mai spus Antonescu.

Ponta nu e surprins

În schimb, premierul Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă că nu este surprins de existenţa unor astfel de practici.

Întrebat de ziarişti cum comentează faptul că Relu Fenechiu care a dat de înţeles că pentru campaniile electorale politicienii folosesc şi „surse negre“, Ponta a răspuns: „Şi este o surpriză generală. Sunteţi şocaţi de acest lucru. Nu vreţi totuşi să fim mai puţin ipocriţi?“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite