Argint îi scrie lui Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scârbit de situaţia politică din ţară, Costică Argint vrea să renunţe la cetăţenia română Controversatul Costică Argint, condamnat în România, a trimis de la Roma două scrisori,

Scârbit de situaţia politică din ţară, Costică Argint vrea să renunţe la cetăţenia română

Controversatul Costică Argint, condamnat în România, a trimis de la Roma două scrisori, una de mulţumire, adresată primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, şi cealaltă adresată presei, în care protestează faţă de faptul că ar fi fost "denigrat" pe nedrept.

Costică Argint, cel care s-a întâlnit săptămâna trecută, la Roma, cu premierul şi ministrul de externe, Adrian Cioroianu, stârnind agitaţie la o reuniune cu asociaţiile româneşti, le mulţumeşte primului-ministru şi şefului diplomaţiei în scrisoare pentru onoarea pe care i-au făcut-o strângându-i mâna şi pentru că au ascultat doleanţele rromilor. "După 30 de ani, am fost mândru că sunt român", a declarat Argint pentru "Adevărul", el cerându-i scuze premierului pentru "necazurile" pricinuite de această întâlnire.

"Numai ambiţiile politice au făcut ca adversarii dvs. să se folosească de acest prilej, prezentat mai rău ca un act de trădare", spune Argint în scrisoarea deschisă, în care deplânge faptul că atât Tăriceanu, cât şi Cioroianu au fost criticaţi "pe nedrept" pentru că au întins o mână rromilor.

"Vă asigur că nu sunt căutat internaţional", îi spune Costică Argint primului-ministru, "ci numai pe teritoriul naţional, pentru fapte penale pe care nu le-am comis". Argint precizează în scrisoare că guvernul italian i-a acordat azil politic şi că în România, de unde a plecat din iunie 1989, a fost "o victimă a abuzurilor comise de oamenii legii".

A făcut puşcărie pentru ultraj contra bunelor moravuri

Costică Argint a efectuat 2 ani şi 8 luni de închisoare în România, pentru că în 1977, povesteşte el, a intervenit într-o încăierare între rromi, la o discotecă din Baloteşti, primind o condamnare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Argint spune că a fost condamnat pe nedrept şi persecutat de Direcţia Cercetări Penale, condusă de un Tudor Stancu.

El adaugă în scrisoare că intenţionează să renunţe la cetăţenia română, pentru că s-a convins că în România există "intoleranţă şi ură faţă de ţigani". El aminteşte că a încercat să protesteze şi faţă de demiterea preşedintelui prin referendum, dar a fost alungat din faţa ambasadei române la Roma, şi spune în scrisoare că în România există politicieni agenţi sub acoperire.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite