Antonescu, despre USL: "Avem nevoie acum, să stăm împreună, să construim împreună "

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu (stânga), Sorin Frunzăverde (dreapta)
Crin Antonescu (stânga), Sorin Frunzăverde (dreapta)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul de la Romexpo, că dincolo de diferenţele dintre partidele care au constituit Uniunea, este nevoie ca o perioadă să stea împreună, iar această construcţie să reziste un ciclu de guvernare.

"Particularitatea acestor congrese este că noi, un partid nedezminţit de dreapta, vom da votul pentru un premier de stânga. Poate şi mai spectaculos este că PSD probabil va învesti ca şi candidat al USL şi al său la Preşedinţia României un om de dreapta. Acestea sunt însă, la nivelul cel mai de sus, semnele angajamentului unei construcţii împreună", a spus Antonescu.
El a arătat că USL este un proiect de mare uniune naţională şi, "dacă urnele, alegătorii vor valida victoria USL şi vom avea un guvern USL, acela va fi un guvern de adevărată uniune naţională, un guvern de care România are nevoie".
Potrivit liderului PNL, această construcţie trebuie să câştige alegerile şi este clar că le va câştiga, fie că este vorba de locale, parlamentare şi prezidenţiale şi "trebuie să reziste un ciclu de guvernare".

El a mai arătat că ştiu cu toţii care sunt diferenţele dintre cele trei partide. "Avem nevoie acum, pentru o vreme, să stăm împreună, să construim împreună fiecare cu ce avem mai bun, pentru că suntem două partide, două ideologii, dar avem o ţară care are nevoie de noi toţi", a continuat liderul liberal.

Antonescu a amintit că la data de 5 februarie anul trecut, Delegaţia Permanentă a luat o decizie foarte importantă şi foarte grea, ca PNL să constituie împreună cu PSD şi cu PC o mare alianţă, numită USL.

"Spun că a fost o decizie nu doar importantă, crucială azi, după timpul scurs, dar o decizie grea, şi anul scurs nu a fost uşor. Această alianţă, deşi a fost o decizie luată cu copleşitoare majoritate şi la noi şi la partenerii noştri, nu a fost scutită, de la naştere, nici de atacurile virulente ale adversarilor politici, dar nici de îndoielile cele mai intime pe care cei mai mulţi dintre noi, dacă nu toţi, le-am avut", a spus preşedintele PNL.

Potrivit acestuia, azi s-a dovedit că "au decis bine şi că au făcut ce trebuia pentru România şi PNL".
"Războiul e departe de a se fi terminat, însă frontul s-a rupt. Războiul psihologic, de credinţă, de rezistenţă, între puterea decisă să recurgă la orice mijloc pentru a rămâne acolo şi o opoziţie atacată şi răvăşită de armele puterii a fost deja câştigat de noi, prin forţa fiecăruia dintre dumenavoastră, de la fiecare primar la parlamentari şi la conducerea partidului", a precizat Antonescu.

El a mai spus că identitatea PNL s-a întărit şi a fost apărată prin obiectivele Uniunii, prin program şi faptul că PNL şi PSD au discutat, au acţionat şi vor acţiona pe picior de egalitate, pe o paritate de principiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite