Angel Tîlvăr, ministrul românilor din Diasporă: Votul prin corespondenţă este o variantă rezonabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul delegat al românilor de pretutindeni, Angel Tîlvăr, consideră că introducerea votului prin corespondenţă pentru românii de peste hotare este o variantă rezonabilă, însă Parlamentul este cel care trebuie să găsească o soluţie privind problema votului din Diasporă.

„Întotdeauna când se face o declaraţie de principiu, ea este urmată de modalităţi de implementare. Sunt adeptul exercitării dreptului de vot şi neîmpiedicării votului sub nicio formă. În schimb, este atributul suveran al Parlamentului României de a decide maniera în care acest lucru se produce. După părerea mea, votul prin corespondenţă este o variantă rezonabilă“, a spus, pentru Agerpress, ministrul Angel Tîlvăr.

Întrebat care este opinia sa asupra evenimentelor din 2 şi 16 noiembrie referitoare la votul românilor din diaspora la alegerile prezidenţiale, Angel Tîlvăr a răspuns:„ Cred că tema aceasta care a fost una fierbinte şi care a stârnit atâta interes este legitimă, este pe agenda noastră şi a mea undeva pe o poziţie de primă vizibilitate şi cred că datorită numărului foarte mare de oameni care au dorit să îşi exprime votul au apărut disfuncţionalităţi din care eu cred că avem ce învăţa, pe care avem posibilitatea şi voinţa politică să le corectăm şi care cred că vor determina o atenţie deosebită şi o soluţie în aşa fel încât problemele apărute la exercitarea dreptului de vot să nu se mai repete“.

Angel Tîlvăr a vorbit şi despre posibilitatea ca de organizarea votului din diaspora să se ocupe o autoritate subordonată Parlamentului, aşa cum a sugerat şi premierul Victor Ponta după alegerile prezidenţiale.  „Evident, mai ales că într-o declaraţie de ieri Ministerul de Externe s-a pronunţat, invocând atât elemente care ţin de existenţa specialiştilor în acest domeniu, cât şi elemente de mandat. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Departamentul nostru şi cred că Parlamentul României este şi forul suveran legal şi are şi nivelul de oferire de cadru de dezbatere care să ne permită să obţinem un rezultat bun“, a mai spus Tîlvăr.

.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite