Ambasada SUA, după întâlnirea Klemm - Dăncilă: Subiectul justiţiei a fost discutat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA a precizat, luni seară, faptul că subiectul justiţiei a fost discutat la întâlnirea de luni dintre ambasadorul Hans Klemm şi premierul Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres.

În comunicatul dat de Guvern se vorbeşte de numeroase teme abordate la întâlnirea Vioricăi Dăncilă cu Hans Klemm, fără a se spune vreun cuvânt despre justiţie, cu toate că Ambasada SUA a precizat pentru Agerpres că s-a discutat şi această temă. Mai mult, întrebată de jurnalişti dacă a discutat cu ambasadorul SUA la Bucureşti despre justiţie, premierul a evitat de fiecare dată să dea un răspuns. 

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a discutat, luni, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, despre perspectivele posibilităţii ca obligativitatea vizelor de scurtă şedere pentru cetăţenii români care călătoresc în SUA să fie eliminată în acest an, prin includerea României în Programul Visa Waiver, potrivit comunicatului dat de Guvern. 

Cu această ocazie, premierul român şi ambasadorul SUA au făcut o trecere în revistă a Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite, remarcând „dinamica deosebit de pozitivă" a acestuia în anul care s-a încheiat şi perspectivele de dezvoltare ale acestuia.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat angajamentul ferm al întregului Executiv, cât şi al său personal, pentru extinderea şi aprofundarea în continuare a Parteneriatului Strategic pe toate dimensiunile sale, subliniind rolul special alocat de România relaţiei cu Statele Unite în economia politicii externe şi de securitate a ţării noastre", potrivit surse menţionate.

Totodată, premierul Dăncilă a abordat cu ambasadorul Klemm subiectelor vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. De asemenea, oficialul român a subliniat creşterea semnificativă a resurselor alocate de către România înzestrării forţelor armate şi creşterii capabilităţilor acestora şi a exprimat convingerea că programele de achiziţie vor juca un rol important asupra întregului ansamblu al Parteneriatului Strategic, urmând să producă efecte dincolo de colaborarea în materie de securitate, inclusiv prin dinamizarea cooperării economice dintre ţara noastră şi SUA.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat îngrijorarea privind căderea de săptămâna trecută a indicelui Dow Jones (implicit a bursei) şi, totodată, speranţa că această situaţie nu va continua întrucât ar genera potenţiale efecte la nivel global", se mai precizează în comunicat.

Cu ocazia întrevederii de astăzi, premierul român a transmis părţii americane invitaţia de a participa, la cel mai înalt rang, în septembrie, la Bucureşti, la reuniunea statelor „Iniţiativa celor Trei Mări“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite