Cum comentează Alina Gorghiu poziţia lui Klaus Iohannis în conflictul ANAF-Antena 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alinna Gorghiu. FOTO Cosmin Iftode
Copreşedintele PNL, Alinna Gorghiu. FOTO Cosmin Iftode

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în conflictul dintre trustul Intact şi ANAF, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie din perspectiva „preocupărilor fireşti pentru a asigura echilibrul în societate, conform prerogativelor constituţionale“.

„Cred că acest conflict dintre trustul Intact şi ANAF este unul de natură juridică, şi cred că poate fi soluţionat în instanţa de judecată unde există căi de atac. Situaţia acestor televiziuni din trustul Intact nu este uşoară, însă vreau să vă atrag atenţia că sunt şi alte televiziuni în România în acest moment care se află într-o criză financiară extrem de gravă, şi aici nu pot să nu subliniez cazul TVR. Ne place sau nu ne place această televiziune, ea este una de utilitate publică, serveşte statul român  şi cred că ar trebui să ne preocupe această soartă, şi a televiziunii române.  În ceea ce priveşte declaraţiile domnului preşedinte, cred că trebuie privite exclusiv din perspectiva preocupărilor fireşti pe care un preşedinte de ţară le are, pentru a asigura echilibrul, dacă pot să-i spun aşa, în societate, şi pentru a-şi exercita atribuţiile conform prerogativelor constituţionale. Urmăresc însă cu interes cum se va finaliza această situaţie, că nu i-aş spune nici polemică, nici dispută, această situaţie... Mai mult de atât cred că omul politic nu ar trebui să comenteze. Cred că aceste comentarii pe care le-am făcut, în cheia în care soluţia vine de la instanţe şi urmărim cu interes un deznodământ din partea acestora, cred că nu ar trebui să comentez.  Sunt şi alţi oameni politici care au simţit nevoia să comenteze mult mai mult această speţă, în opinia mea cred că nu era cazul, dar fiecare – că tot se vorbeşte de libertate de exprimare la două fraze în România în ultima vreme – cred că poate să spună orice pro sau contra unui subiect“, a spus Alina Gorghiu. 

Întrebată dacă poziţia preşedintelui a fost justă, acaesta a răspus:"Nu, eu am spus că nu fac niciun alt comentariu altul decât că domnia sa a făcut o declaraţie din perspectiva atribuţiilor pe care le are, din perspectiva atribuţiilor constituţionale".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la cazul trustului Intact, că libertatea de expimare nu poate fi suprimată pentru „banale motive administrative'', criticând abordarea „heirupistă'“ a ANAF. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă", a declarat preşedintele la Biblioteca Centrală Universitară, înaintea unei dezbateri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite