Alexandru Petrescu, reacţie ironică după demisia guvernului finlandez: Suntem pregătiţi să ne prelungim mandatul la Consiliul UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, a scris vineri pe Facebook că România este pregătită să îşi prelungească mandatul de la preşedinţia Consiliului UE, în contextul în care astăzi, guvernul de la Helsinki, următorul care trebuie să preia mandatul UE, a demisionat.

Alexandru Petrescu a afirmat că cele două lun de când România a preluat mandatul la Consiliul UE au fost de succes, aşa că ţara noastră este pregătit să-şi prelungească mandatul.

„În contextul bilanţului celor două luni de succes al Preşedinţiei Române la Consiliul UE aş putea să afirm că România, dacă e nevoie, este pregătită să-şi prelungească perioada mandatului şi pentru a doua parte a anului 2019, în condiţiile în care preşedintele Finlandei a acceptat azi demisia guvernului Sipila”, a scris ministrul pe Facebook.

Acesta a mai explicat că reacţia sa vine întrucât toamna trecută, premierul finlandez s-a oferit să preia mai devreme mandatul de la Consiliul UE.

„În noiembrie 2018, şeful guvernului finlandez, sub o ploaie de informaţii false şi neverificate despre nivelul de pregătire al României privind preluarea preşedinţiei Consiliului UE, îşi arăta preocuparea oferindu-se să preia preşedinţia în locul României. Este acum natural şi firesc să resimt aceeaşi preocupare şi să manifest aceeaşi îngrijorare pentru că bunele rezultate obtinute de România la Preşedinţia Consiliului UE de până acum, subsumate întregului efort european, să continue în acelaşi ritm până la sfârşitul anului 2019”, a mai declarat Alexandru Petrescu.

Vineri, premierul finlandez Juha Sipilä a prezentat demisia guvernului său de centru-dreapta după ce a eşuat în adoptarea unei reforme în domeniul sănătăţii, o decizie care intervine cu cinci săptămâni înainte de alegerile legislative.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite