Alegeri prezidenţiale 2014. Cărtărescu votează cu Iohannis: „Avem de ales între bine şi rău!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunţat că votează cu liderul PNL, Klaus Iohannis, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi să procedeze la fel.

„De.acum, Iohannis sau nimic! Îndemn pe toată lumea care are încredere în mine să-l voteze în turul al doilea pe Klaus Iohannis, un om incomparabil mai bun decât oponentul său. Nu mai e timp de nuanţări şi dubii. Avem de ales între bine şi rău, între est şi vest, între spaţiul multicolor şi spaţiul gri. Distribuiţi cât puteţi!“, a scris Cărtărescu, pe contul său de Facebook.

Până la ora redactării acestei ştiri, 1995 de persoane i-au distribuit postarea.

În luna octombrie, când scriitorul era cotat printre favoriţii la câştigarea Premiului Nobel pentru Literatură, Victor Ponta i-a urat succes lui Cărtărescu. Acesta din urmă a răspuns, însă, că „respinge cu dezgust urările“.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. De ce fug Ponta şi Iohannis de o confruntare faţă-n faţă

Victor Ponta şi Klaus Iohannis se invită reciproc la o confruntare tête-à-tête, dar niciunul dintre ei nu vrea să accepte condiţiile impuse de celălalt. De ce se feresc candidaţii de o confruntare şi pe cine avantajează lipsa unei dezbateri înainte de turul II? La aceste întrebări au răspuns specialiştii contactaţi de „Adevărul“.

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

Kelemen Hunor, către maghiari: Votaţi cum vă dictează conştiinţa!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul II a fost îngreunată de „revenirea în ecuaţie“ a lui Corneliu Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite