Alegeri prezidenţiale 2014: Camera Deputaţilor intră în vacanţă electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor va lucra săptămâna viitoare doar la nivelul comisiilor parlamentare, potrivit deciziei Biroului permanent, care va vedea după această perioadă dacă există elemente pentru reluarea activităţii, a precizat, marţi, vicepreşedintele acestui for legislativ Ioan Oltean.

”S-a propus ca şi Camera Deputaţilor să urmeze parcursul Senatului, adică să nu lucrăm. A fost propunerea liderului grupului PSD (Marian Neacşu - n.r.) Opoziţia, PDL şi PNL, s-a opus categoric, motivând că există acte normative în fază finală care necesită adoptare rapidă”, a precizat Oltean.

El a arătat că propunerea lui Neacşu a cumulat şapte voturi ”pentru”şi patru voturi ”împotrivă”.

Ioan Oltean a spus că opoziţia a ridicat problema OUG 55 şi a avizelor DNA de începere a urmăririi penale pentru foşti miniştri, fapt ignorat de majoritate.

”Puterea a apreciat că sunt mai importante alegerile, activitatea parlamentarilor în teritoriu şi, în consecinţă, pentru săptăâmna viitoare s-a apreciat că va fi doar lucru în comisiile permanente. Vom vedea dacă o fi şi acolo. Discuţia a vizat doar săptămâna viitoare, urmând ca, ulterior, conducerea Camerei să aprecieze dacă în intervalul următor sunt elemente care să jurstifice reluarea activităţiii începând cu 13-14 octombrie”, a mai spus Oltean.

El a arătat că, după cum stau lucrurile, Parlamentul va avea vacanţă până după turul secund al prezidenţialelor.

”În opinia mea, cu certitudine se ia o pauză parlamentară până după turul doi. Nu cred că puterea va mai avea motive să se reîntoarcă la lucru”, a spus Oltean.

Senatorii vor lucra începând cu data de 6 octombrie în circumscripţiile electorale, a decis, luni, conducerea acestei Camere.

De altfel, conducerea Senatului discutase încă de la începutul sesiunii ca în campania electorală pentru prezidenţiale, inclusiv în turul al doilea, senatorii să aibă activitate doar în teritoriu.

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, declara, atunci, că există o dorinţă a deputaţilor puterii şi ai opoziţiei de a suspenda activitatea Camerei pe o perioadă din campania pentru prezidenţiale şi că se doreşte ca luna octombrie să fie ”normală”, de dezbatere a legilor.

Campania electorală pentru prezidenţiale începe vineri. Primul tur de scrutin va avea loc în 2 noiembrie, iar al doilea va fi organizat în 16 noiembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite