Alegeri prezidenţiale 2014. Cartianu, la Adevărul Live: Ponta e mai diabolic decât Năstase şi Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Grigore Cartianu a declarat, marţi, la Adevărul Live, că PSD face cea mai „spurcată“ campanie din ultimii 25 de ani şi că prin acţiunea de dimineaţă, când în sediul ACL au fost aruncate 100 de găini, Ponta „ne dă în urmă cu 25 de ani“.

Grigore Cartianu: Au ales bine momentul. Îi bănuim pe cei de la PSD. Nu cred într-o diversiune a celor de la ACL. 9 din 10 români cred că gestul e făcut de PSD.

Au mai fost folosiţi cocoşi decapitaţi.Mai sunt ţări sud-americane, africane. Mafia siciliană mai aruncă asemenea mesaje.

E cea mai spurcată campanie pe care o face PSD. Se poate compara cu primăvară anului 1990. La instigările FSN-iste, lideri ai opoziţiei erau să fie linşaţi. Se foloseau minciuni ordinare. Ponta ne dă cu 25 de ani în urmă. 

Pricopie spune că va propune Guvernului ca zilele de vineri şi luni să fie libere. Chipurile face un bine studenţilor ca să nu mai stea la coadă să voteze. M-am gândit din start că se pune o manevră la cale. 

Dacă Ponta face asta, va face ce a făcut Ceauşescu cu noi în decembrie 89. Ceauşescu se temea că studenţii din Bucureşti se vor solidariza cu cei din Timişoara. Dacă ei fac cum a făcut Ceauşescu atunci se tem de mobilizarea în grup la vot. Au luat toate măsurile posibile ca să strice alegerile. Sunt ceva de speriat. Dar se va întoarce împotriva lor. Oamenii care nu voiau să vină la vot, probabil acum vor veni. Îi vor spulbera.

Despre pomenile electorale

Parcă s-au uitat pe deciziile luate de Ceauşescu în 1989. Ce nu poate face acum Ponta este închiderea graniţele. 

Să dea naiba ca duminică să existe o problemă organizatorică. Vor ieşi zeci de mii de oameni în stradă, pentru că acum vor ieşi mult mai mulţi oameni la vot.

Despre secţiile de votare din străinătate

Meleşcanu continuă minciuna. BEC ar trebuisă ia o decizie care să le confirme pe celelalte. Ce înseamnă să faci o nouă secţie de votare? În acelaşi spaţiu să mai deschizi o secţie. Dacă eşti bine intenţionat, în oraşe foarte mari, poţi face secţii şi în cartierele unde sunt mulţi români. În oraşe în care în 2009, la alegeri prezidenţiale, dar şi în 2012, au fost secţii de votare, acum, în 2014, când le este teamă de vot, închid secţii. Împiedicarea votului este faptă penală. 

PSD merge pe ideea că o să câştige puterea şi se instalează pe 25 de ani. Ponta e mai diabolic decât Năstase şi Iliescu. Ei au făcut multe manevre, dar s-au oprit la un punct. Au permis o fisură prin care opoziţia să câştige alegerile. Ponta e în stare să dea foc la o mie de secţii de votare ca să nu se ştie cine a votat. 

Despre o dezbatere Ponta-Iohannis

Mai mult ca oricând Ponta nu o mai vrea. Cred că nici în turul II nu a vrut-o. Au nevoie de această campanie puturoasă. Acuzaţiile pe care le aduce lui Iohannis sunt mai puţine decât cele pe care i le-ar aduce Iohannis lui Ponta, pe un ton calm.Televiziuni în favoarea lui Iohannis nu există. Televiziuni, în care oamenii să audă doar mesajele lui Ponta şi ale PSD, există.

O astfel de dezbatere ar avea un impact mic asupra celor din diaspora. Ei au Internetul. Am fost în vară în SUA. Acolo, dacă spui că votezi cu Ponta eşti ruşinea comunităţii. Ei nu se uită la Antena 3.

În ţară, o astfel de dezbatere ar putea întoarce nişte procente.

Citeşte şi:

Meleşcanu, acceptat de Băsescu la MAE în locul lui Corlăţean. Problema secţiilor de vot în diaspora, neschimbată

Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de ministru de Externe, refuzând să deschidă noi secţii de votare pentru românii din diaspora. Acesta a fost înlocuit de Teodor Meleşcanu, fost şef al SIE, după ce preşedintele Băsescu a semnat decretele privind încetarea mandatului lui Corlăţean şi numirea în funcţia de ministru de Externe a lui Meleşcanu.

Biroul Electoral Central: MAE putea să deschidă noi secţii de vot în străinătate pentru turul doi, dar nu a făcut-o

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avea baza legală necesară pentru a deschide noi secţii de votare în străinătate pentru buna desfăşurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, dar nu a făcut-o, informează Biroul Electoral Central (BEC) într-un comunicat remis vineri seară.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite