DOCUMENT ALDE a plătit 50.000 de dolari pentru întâlnirile lui Tăriceanu din Statele Unite. Cum comentează situaţia liberal-democraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firma americană Mercury Public Affairs a depus la registrul în care sunt înregistrate contractele de lobby cu entităţi străine, Foreign Agents Registration Act,  un contract cu ALDE, formaţiune condusă de Călin Popescu Tăriceanu, care prevede că partea americană îi va asigura preşedintelui Senatului întâlniri cu oficiali guvernamentali din SUA, cu ocazia prezenţei acestuia peste ocean.

UPDATE Surse din ALDE au făcut precizări despre contractul de lobby şi vizita lui Tăriceanu în Statele Unite. „Contracul cu firma de lobby s-a semnat pentru ca domnul Călin Popescu Tăriceanu să aiba acces la canalele republicane corecte. Acest contract a fost făcut într-un mod transparent, fiind o practică  diplomatică uzuală.

Ambasadorul Romaniei în Statele Unite a făcut efoturi pentru a bloca accesul delegaţiei române la conducerea Partidului Republican Asa cum a mentionat deja, Tăriceanu doreşte ca forurile de conducere din Statele Unite să fie informate corect asupra situaţiei geo-politice din România.  Important este ca republicaniii să primescă informaţii corecte despre România, nu calea prin care s-a obţinut accesul. Ministrul de Externe român nu a fost implicat în oganizarea vizitei“. 

***

Contractul, în valoare de 50.000 de dolari, acoperă e perioada în care preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a aflat la Washington DC şi s-a întâlnit cu vicepreşdintele Statelor Unite, Mike Pence. De altfel, e menţionat faptul că întâlnirile vor fi în săptămâna „8 aprilie”

Din partea ALDE, legătura cu compania de lobby a fost asigurată de Cristian David, fost ministru când Tăriceanu era premier, acesta fiind trecut drept „şef de cabinet”. 

Din documentele depuse conform Foreign Agents Registration Act, reise că „clientul” va plăti către Mercury Public Affairs 50.000 de dolari, în trei tranşe: 10.000 de dolari la semnarea înţelegerii, 20.000 de dolari la 5 mai şi alţi 20.000 de dolari la 5 iunie. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Statelor Unite. Mike Pence, cei doi discutând despre parteneriatul strategic între România şi SUA. De asemenea, liderul ALDE a avut o întrevedere cu senatorul Ted Cruz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite