Agitaţie în PDL după pierderea alegerilor. Citeşte aici cine vrea congres extraordinar şi cine nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu
Radu Berceanu

Tensiuni în PDL după înfrângerea la locale: unii liderii ai partidului cer schimbarea întregii conduceri, alţii cred că partidul rebuie să se concentreze pe alegerile parlamentare.

Cel mai vehement în favoarea uni congres extraordinar a fost senatorul Radu Berceanu.
"Trebuie ca întregul BPN, conducerea centrală naţională a partidului, să-şi dea demisia şi să facem un congres mare de 5.000 de oameni, cum am făcut totdeauna, în afară de ăsta ultimul, mai aranjat aşa, în care să decidă cine să conducă şi mai ales când să conducă ", a fost argumentaţia lui Radu Berceanu.

„Noi suntem de Guinness Book of Records, pentru că un partid care a avut prim-ministru, preşedintele Camerei, preşedintele Senatului şi preşedintele ţării evident de partea lui, a pierdut tot şi a ajuns în situaţia asta. Mai e vreun exemplu din ăsta? Mă indoiesc", a mai arătat Berceanu.
Şi liderul PDL Buzău, Cezar Preda, a pledat în favoarea unei schimbări radicale în PDL. „Pentru rezultatele proaste la alegerile locale ar trebui să răspundă grupul ăla de prieteni care punea miniştri în 2009", a comentat Preda, fără a face nominalizări, dar cu trimitere implicit la conducerea partidului.

„Eu n-am stat la televizor. Am mers în campanie şi am constatat că lumea spunea, nu de Traian Băsescu. Spunea de Boc, de Udrea şi de modul arogant în care am guvernat. Deciziile trebuie să le luăm mâine, altfel o să fie terapie de grup", a spus Preda.

Videanu nu vrea congres

În schimb, Adriean Videanu a declarat că nu este necesară organizarea unui congres extraordinar al PDL în momentul de faţă, pentru că este important ca partidul "să se consolideze şi să intre în logica de campanie pentru alegerile parlamentare".

El a vorbit despre rezultatele alegerilor locale.
"Având în vedere rezultatul votului politic, în care PDL, singur şi în alianţele făcute la nivel local, a luat aproape 23,8% şi având în vedere că avem peste 800 de primari, cred că ceea ce-i trebuie PDL astăzi este să recunoască anumite greşeli pe care le-a făcut în ultimii trei ani, pentru care de altfel a fost şi sancţionat de electorat şi să intre în logica de campanie electorală pentru alegerile parlamentare, în ideea de a reveni la guvernare în noiembrie, lucru perfect posibil, pentru că votul politic al USL este de aproximativ 50,76% şi trebuie să luăm în calcul faptul că USL a fost pe vârful său de formă politică", a precizat Videanu.
Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, îşi sfătuieşte şi roagă colegii să-şi exprime punctele de vedere în interiorul partidului, menţionând că va face aceasta în ceea ce îl priveşte.

Vasile Blaga a fost întrebat despre declaraţiile senatorului Radu Berceanu potrivit cărora actuala conducere a PDL trebuie să se dea la o parte, fiind necesară organizarea unui congres extraordinar al partidului, care să aleagă o nouă echipă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite