Adriean Videanu, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Fostul prim-vicepreşedinte PDL Adriean Videanu s-a prezentat miercuri dimineaţă în faţa Comisiei parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009. Audierea lui Videanu a început la ora 9.00.

De asemenea, parlamentarii din comisie au decis să îl cheme din nou la audieri pe fostul lider PDL Radu Berceanu.

Audierea Codruţei Kovesi rămâne sub semnul întrebării după ce aceasta a transmis că nu are informaţii legate de obiectul de activitate al comisiei.

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a răspuns, marţi, invitaţiei comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, spunând că nu deţine date sau documente care să ajute la clarificarea situaţiei şi lăsând de înţeles că prezenţa sa la comisie nu are obiect.

Preşedintele comisiei, Oana Florea, a prezentat, în şedinţa de luni a comisiei, principalele puncte din motivare, dar a precizat că nu a fost primit Monitorul Oficial în care a fost publicată decizia CCR şi astfel nu se poate transmite, deocamdată, o nouă invitaţie şefei DNA.

Oana Florea a subliniat, totodată, că această comisie nu anchetează persoane.

”Nu cred că este bine ca această comisie să se transforme într-un obiect de luptă împotriva unor persoane”, a mai spus ea.

Curtea Constituţională (CCR) susţine în motivarea deciziei prin care o obligă pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să se prezinte în faţa comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că aceasta a încălcat autoritatea Parlamentului prin refuzul de a se prezenta în faţa comisiei şi nu a dovedit loialitate faţă de valorile şi principiile consacrate de Constituţie. În schimb, trei dintre cei nouă judecători ai CCR, Livia Stanciu, Maya Teodoroiu şi Ştefan Minea, demonstrează contrariul şi spun că şefa DNA nu poate fi obligată să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare de anchetă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite