Cristian Unteanu, la Adevărul Live: Corina Creţu are 90% şanse să ajungă comisar european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Corina Creţu, o variantă pentru funcţia de comisar UE FOTO Mediafax
Europarlamentarul Corina Creţu, o variantă pentru funcţia de comisar UE FOTO Mediafax

Corespondentul "Adevărul" la Bruxelles, Cristian Unteanu, a declarat astăzi, la Adevărul Live, că europarlamentarul PSD Corina Creţu are cele mai multe şanse pentru a deveni comisar UE.

Rămâi pe adevărul.ro pentru a urmări dezbaterea

Şansele Corinei Creţu de a ajunge Comisar UE pentru Dezvoltare Regională sunt de 90%, a spus Cristian Unteanu la Adevărul Live.

„Este unul dintre parlamentarii care s-au impus la nivelul a ceea ce aici se numeşte dialog rezonabil. A ştiut să-şi facă relaţii, să aibă un tip de dialog consecvent cu celelalte grupuri politice, foarte important în măsura în care toate proiectele au nevoie de voturi. Faptul că e susţinută de poziţia sa în România se adaugă la o chestiune foarte importantă: e nevoie de oameni cu o platofrmă de reprezentare în spate. Asta a fost mereu cerinţa Comisiei“, a spus Unteanu.

El a subliniat că negocierile au fost demarate, dar rezultatul va depinde în primul rând de audierile din Parlamentul European.

"Am văzut candidaţi care au căzut cu toate că aveau certitudinea că nu urma să aibă probleme. O singură frază a ajuns ca totul să fie întors. Nu sunt o formalitate audierile şi acest Parlament care este în căutare de legitimitate va dori să arate că nu face niciun fel de concesie şi după aceea nu uitaţi că 150 de parlamentari, un număr care poate răsturna orice tip de raţionament, vin din zona populistă şi extremistă", a mai spus Cristian Unteanu.

Premierul Victor Ponta a trimis la Bruxelles nu una, ci două nominalizări pentru funcţia de comisar european. Un nume se cunoaşte cu siguranţă: Dacian Cioloş, vizat să-şi păstreze portofoliul Agriculturii. 

A doua variantă a venit pe surse: Corina Creţu, eurodeputat PSD. . Premierul nu a confirmat numele, ci doar faptul că este o femeie. La Bruxelles se zvoneşte, însă, că europarlamentarul PSD ar putea deveni Comisar European pentru Dezvoltare Regională.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite