Ţuţuianu vrea corectarea legislaţiei privind conflictele de interese şi incompatibilităţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, miercuri, că e necesară corectarea legislaţiei româneşti privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, precum şi necesitatea punerii de acord a codurilor penale şi civile şi a codurilor de procedură penală şi civilă cu deciziile Curţii Constituţionale.

Adrian Ţuţuianu, care a efectuat miercuri o vizită la Târgovişte, împreună cu o delegaţie a Ambasadei SUA în România, condusă de ambasadorul Hans Klemm, a menţionat importanţa instituirii unor mecanisme de corelare a funcţionării sistemului judiciar astfel încât să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

„Ministrul Adrian Ţuţuianu a mai subliniat nevoia de corectare a legislaţiei româneşti privind conflictele de interese şi incompatibilităţile, precum şi necesitatea punerii de acord a codurilor penale şi civile şi a codurilor de procedură penală şi civilă cu deciziile Curţii Constituţionale. Totodată, a menţionat importanţa instituirii unor mecanisme de corelare a funcţionării sistemului judiciar astfel încât să se asigure respectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti“, precizează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis „Adevărul“. 

Ministrul apărării a declarat că România este şi va fi întotdeauna un partener important al Statelor Unite ale Americii în regiune, unde „situaţia de securitate este complicată, mai ales după anul 2014“.

De asemenea, el a spus că România este interesată să consolideze flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice într-un context mai larg, „privit unitar de la nord la sud“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite