Şi noi ce ne facem, Liviule?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plini de lapte, de miere şi de competenţi, nouă, românilor, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ne apucăm cu toţii de acrostihuri.

Viorica, tanti Viorica, geniul comunicării neconflictuale şi al bunului-simţ al PSD, baza Parlamentului European şi a industriei petroliere mondiale, mândria de la Videle, spaima modei, a limbilor străineze şi prietena mega-Comisarei lui Iliescu de la Bruxelles, va fi şefa guvernului.

Olguţa, stâlpul eticii şi moralei social-democrate, mama muncii, a pensiilor, a franglezei şi a eleganţei oratorice, versiunea dă Chanel a PRM, ne va făuri un viitor de aur.

Meleşcanu, dovada vie că securitatea nu e la putere, că Tăriceanu nu e un sociopat şi că ALDE este un partid nou-nouţ plin de oameni oneşti şi cu zero legături cu diversele academii ale lui Oprea sau ale SRI, va continua să ne pună pe harta mondială a celor mai „jmecheri“ diplomaţi, să moară mama la japonezu’ ăla în fiţe de nu ştie protocol.

Ilan, alt megaşukar, o să care în spate bursa de la Londra acilişea la noi, să dea de mâncare la toţi săracii ăştia corporatişti de zic de rău de matale, Livache, dar-ar boala în ei. Ilan o să fie un fel de Superbăiat de băiat al industriei micro, mici, mijlocii şi mai ales al aleia de jocuri de noroc.

Teodorovici, o valoare de valoare de au venit securiştii să îi dea diplomă degeaba, doar-doar s-o da cu ei. Orlando, visul oricărei lipitori doritoare de coloana vertebrală şi vrăjeală de semidoct, o să ne rezolve cu finanţele, că doar şi el, şi Negoiţă, amândoi sunt specialişti în datorii la stat.

Dan, doamna Dan, eroina cea mai blondă şi mai de încredere a operetei „Carmen e mai tare ca Tudose“, este dovada vie că orice secretară ambiţioasă, agramată şi ascultătoare poate să se ajungă dacă are un Daddy de valoare. Carmen o să umple ţara de milţieni care mai de care mai poliţişti de o să se veştejească infractorii ăia de judecători şi procurori de sunt duşmanii românilor adevăraţi din politică!

E drept că nimic nu ar mişca fără doamna Firea, purtătoarea de cuvânt a barosanului neturnător, nehoţ, nenemernic şi nepatron al unui post TV, profesorul de renume mondial, domnul Voiculescu. Dânsa va continua să conducă Bucureştiul spre invidia cutrelor ălora numite eleganţă, decenţă, logică şi onestitate.

Stănescu, baron de baron, băiatul primarului şi fratele deputatului de Olt, o să dezvolte ţărişoara cum şi-a dezvoltat familia, rudele şi cumetrii.

Ilie Viorel, ministru, şi-a început şi el, la fel ca doamna Graţiela de la mediu, cariera în partidul domnului Dan Voiculescu, care nu controlează deloc ALDE.  Aceştia, împreună cu alţi doi miniştri ALDE, domnul Meleşcanu şi domnul Toma, cel care, conform CV-ului, are „pregătire militară şi de autoapărare, dobţndite ăn cadru Şcoli Superioare a Jandarmeriei Române de la unitate Roşu“, ne dau siguranţa că ţara e pe mâini bune.

Liviule, nu te supăra pe cârcotaşi, că „nu ştie ce zice“, vorba lui Daea. Tu ai făcut ţara asta mândră, Liviule, că te are. Sute de mii, dacă nu milioane de români, de atâta încântare, se găndesc să se ducă prin alte ţări, că nu se mai poate cu atâta fericire! Ne-ai umplut, Liviule, de valori! Uite, cum e Negoiţă, omul în care statul nostru a investit cei mai mulţi bani şi cele mai ciumece doctorate la vrăjeala, organizatorul de paranghelii cu fetiţe pentru boşi de partid, etalonul logicii PSD-iste, mahărul primarilor din Românica.

Ăştia, geniile de mai sus, Liviule, e clar că o să facă ţara asta un fel de Germanie de Teleorman, dar noi, noi ce facem, Daddy Cool? Plini de lapte, de miere şi de competenţi, ne apucăm toţi de acrostihuri.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite