Şerban Nicolae anunţă că senatorii PSD îl salvează pe Tăriceanu de DNA: Nu îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae, a declarat că social-democraţii nu sunt de acord cu solicitarea DNA în ceea ce priveşte ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, cu toate că la Comisia juridică senatorii jurişti au dat undă verde încuvinţării începerii urmăririi penale.

„Acest tip de sesizare făcut după 10 ani nu au legătură cu Justiţia. Atâta vreme cât te ocupi de adversari politici ai potentaţilor vremii însemană că nu te oupi de adevăraţii infractori. Marea problemă în România a fost cu două salariate de la DGSPC Teleornam. În timpul acesta dispar păduri, dispare flota“, a precizat Şerban Nicolae. 

Apoi, liderul senatorilor PSD a punctat ce s-a întâmplat la Comisia juridică şi că social-democraţii sunt în favoarea lui Tăriceanu: „A fost un vot împărţit în Comisia Juridică.Eu nu cred că vreun coleg din PSD să-şi fi schimbat opinia şi să îmbrăţişăm formele de abuz care au paralizat România“

De asemenea, Nicolae a criticat DNA. „Pe mine nu m-a convins că trebuie cerută începerea urmăririi penale. Este o abundenţă de documente fără legătură cu speţa“, a mai afirmat Şerban Nicolae.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil solicitarea DNA pentru ridicarea imunităţii liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. PSD are majoritate în Comisia Juridică. Urmează votul în plen, care poate fi programat azi sau săptămâna viitoare. Tăriceanu e acuzat de procurorii DNA că ar fi primit o mită de 800.00 de lei. Liderii ALDE decid azi dacă mai rămân la guvernare alături de PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite