Învăţătoarea care a făcut greva foamei 70 de zile vrea în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Anghel
Cristina Anghel

Învăţătoarea Cristina Anghel, care a făcut greva foamei în anul 2010 din cauza neaplicării Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate în 2008, va candida la alegerile parlamentare pe listele USL din partea Partidului Conservator.

Cristiana Anghel va intra în luptă pentru un loc în Senatul României, într-un colegiu din Dolj. Candidatura învăţătoarei a fost confirmată de fondatorul PC, Dan Voiculescu.

„O persoană cu forţa morală şi responsabilitatea civică a doamnei învăţătoare Cristiana Anghel va oferi o necesară lecţie de responsabilitate şi va demonstra că băncile Parlamentului sunt pentru muncit, pentru construit, pentru gândit, nu pentru dormit”, a declarat, miercuri, Dan Voiculescu, citat de Agerpres.

Învăţătoarea Cristina Anghel a fost în greva foamei de două ori. Prima dată a intrat în greva foamei pe  26 august 2010, fiind nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar. A renunţat la acest gest 70 de zile mai târziu, la cererea Preasfinţitului Ioan.

„Nu mi-a cerut explicit să renunţ la această formă de protest, dar din vorbele dumnealui am înţeles că ar trebui să mă gândesc la starea sănătăţii mele. Acum vreau să mă refac, am nevoie de o perioadă de refacere, dar nu voi ezita niciodată să o iau de la capăt sau să recurg la alte mijloace pentru a îndepta lucrurile“, declarar Cristina Anghel la acea vreme.

Anul acesta, în luna iulie, Cristina Anghel a intrat din nou în grevă. Motivul: se simţea „atacată“ de Comisia Europeană. Mai exact, Anghel condamna atitudinea și cerințele Comisiei Europene față de „poporul român“.

„În momentul în care îmi faci lista cu ce trebuie să fac, în momentul în care îmi faci cvorum, în momentul în care îmi propui niște lucruri pe care Constituția mea nu le prevede, îți depășești cu foarte mult calitatea ta de președinte al Comisiei Europene“, declarat învățătoarea pentru Antena 3.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite