Întâlnire fulger între liderii USL pentru a discuta „trădarea“ lui Geoană. Senatorul riscă o nouă excludere din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, judecat de liderii USL pentru ”trădare” FOTO Eduard Enea
Mircea Geoană, judecat de liderii USL pentru ”trădare” FOTO Eduard Enea

Liderii USL s-au întâlnit în această dimineaţă, în biroul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, pentru a discuta cazul Geoană. Înainte de a fi desemnat premierul, Mircea Geoană a fost acuzat de mai mulţi lideri USL că a negociat cu Traian Băsescu o rupere a unei părţi din PSD, pentru ca Victor Ponta să piardă majoritatea în partid.

Liderii USL au avut o întâlnire în această dimineaţă în biroului lui Crin Antonescu de la Senat, informează România Tv.

Întreg scandalul legat de trădarea lui Mircea Geoană a pornit după o declaraţie a lui Crin Antonescu. Liderul PNL a declarat că deţine informaţii că Traian Băsescu ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune poziţia de premier, însă acest lucru nu s-ar fi materializat, menţionând că i s-ar fi confirmat acest lucru din “expresia” persoanei respective.

Ulterior, liderul PSD Victor Ponta a recunoscut ”că există o problemă internă în partid”. Ponta a precizat că nu se pune problema ca cineva din USL să susţină un alt candidat, dar acela era un joc al preşedintelui Traian Băsescu.

Mai tranşant decât Victor Ponta a fost Liviu Dragnea. ”Traian Băsescu vorbeşte cu oameni grei şi oameni puternici despre care el ştie că pot face lucruri”, a mai declarat secretarul general PSD.

Ilie Sârbu a fost singurul om din PSD care a recunoscut direct că trădătorul ar putea fi Mircea Geoană. El a spus că mai mulţi colegi de partid s-au plâns lui Victor Ponta că sunt sunaţi de Geoană care le propune să părăsească formaţiunea.

"Dacă vor fi argumente, dacă cei cu care domnul Geoană a discutat vor veni şi vor spune lucrul asta la CEX care urmează, chiar cu domnul Geoană de faţă, atunci lucrurile se complică", a declarat liderul senatorilor PSD.

Mircea Geoană se apără

Mircea Geoană a răspuns acuzelor care i-au fost aduse, conform cărora ar fi negociat cu preşedintele Traian Băsescu. Senatorul PSD a exclus orice discuţie cu şeful statului şi a adăugat că acest scandal al trădărilor din PSD ar putea fi provocat de „informaţii servite” lui Victor Ponta.

„Că aş fi negociat în numele lui Traian Băsescu, e cel puţin cusut cu aţă albă. Cred că, şi pe fond de stres, extraordinar de încărcat, cu campanie, temeri şi suspiciuni, cineva o să cadă în capcană. Cum poate să creadă cineva că eu cu un pâlc de haiduci repetăm isprava UNPR?”, a declarat Mircea Geoană.

Senatorul Mircea Geoană este bănuit de trădare de colegii social-democraţi şi riscă o nouă excludere din partid. Geoană s-a mai confruntat cu o excludere din PSD acum un an.

La vremea respectivă, Mircea Geoană era acuzat că face jocurile celor din PDL din funcţia de preşedinte al Senatului. Mircea Geoană a fost exclus din PSD, demis din funcţia de preşedinte al Senatului, dar aceasta nu a mai revenit PSD ci lui Vasile Blaga, de la PDL.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite