Recursul ANI în cazul Klaus Iohannis începe joi la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost somată de Agenţia Naţională de Integritate să fixeze „cu celeritate“ un termen pentru judecarea dosarului în care Klaus Iohannis este acuzat de incompatibilitate, Înalta Curte de Casaţie va judeca joi, 25 septembrie, de la ora 11.00, dacă recursul depus de ANI este admisibil. Totodată, prezidenţiabilul va afla şi data la care ar putea avea loc primul termen de judecată.

Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a trimis conducerii ÎCCJ o cerere prin care a cerut instanţei să stabilească un prim termen pentru judecarea urgentă a 33 de dosare, inclusiv a celui în care Iohannis este acuzat de incompatibilitate.

Cererea ANI intervine în contextul în care anul trecut, la 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că Iohannis, în calitate de primar al Sibiului, s-a aflat în situaţia de incompatibilitate. ANI a contestat decizia, iar dosarul a ajuns la ÎCCJ, care nu a fixat însă un termen de judecată.

Iohannis a fost acuzat de incompatibilitate în aprilie 2013, pe motiv că deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi de reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Anunţul, apărut în ultima zi în care toţi cei care şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale şi-au putut depune dosarul cu semnături, a fost comentat de fostul şef SIE Teodor Meleşcanu. 

"Poate fi o decizie care să respingă cererea ANI şi atunci va fi de fapt un scenariu care urmăreşte să-i dea lui Iohannis o trambulină în cursa electorală sau poate se admite cererea ANI şi e declarat incompatibil", a spus Meleşcanu, care a opinat că ar putea fi o clarificare a situaţiei candidatului ACL, în perspectiva alegerilor prezidenţiale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite