Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov

Ziua Porţilor Deschise la subunităţile pompierilor din Bucureşti şi Ilfov

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii” Bucureşti - Ilfov organizează, sâmbătă, o expoziţie de tehnică şi exerciţii demonstrative privind acordarea primului ajutor, susţinute de pompieri-paramedici, cu ocazia împlinirii a 173 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni de pompieri militari în Capitală. Mai mult, toate subunităţile operative ale pompierilor din Bucureşti şi din Ilfov vor fi deschise pentru public.

Raport INML: Creştere fără precedent în 2016 a numărului de expertize în cauzele de alienare parentală, abuz asupra minorilor şi pedofilie

Raport INML: Creştere fără precedent în 2016 a numărului de 
expertize în cauzele de alienare parentală, abuz asupra minorilor şi 
pedofilie

Raportul Reţelelor de Medicină legală pe anul 2016 indică o crestere fără precedent a numărului de expertize în cauzele de alienare parentală, abuz asupra minorilor şi pedofilie, din păcate, în majoritatea cazurilor constatându-se doar încercarea rezolvării conflictelor dintre părinţi prin implicarea imorală şi nejustificată a copilului.

„Ţiganul nu poate fi rrom; om (gadjo, român) poate, dar tolerat ca o specie de subom“ (neom, om de departe, primitiv etc.) este - dincolo de violenţa nietzscheeană a formulării - constatarea absenţei responsabilităţii civice a ţiganilor, neputinţei de a deveni rromi, făcută de însuşi fondatorul Mişcării civice rrome, activistul Nicolae Gheorghe, sociolog şi diplomat.

acum 11 zile · comentarii (44)

Acum ceva vreme, câţiva prieteni foarte buni mi-au recomandat să stau de vorbă cu cei de la USR. „Sunt în căutare de un om bun, din comunitatea romilor, pe care să-l pună pe listă, la parlamentare“. Le-am spus tuturor celor care au venit cu această ofertă că nu sunt interesat să candidez şi că dacă aş face-o vreodată sigur nu ar fi sub sigla unui partid precum USR.

acum 11 zile · comentarii (36)

Am o relaţie destul de strânsă cu Scandinavia. Am intrat în contact cu acest spaţiu acum mulţi ani şi, de asemenea, am locuit mai mulţi ani în Norvegia. De fiecare dată când ajung pe aceste meleaguri, descopăr câte ceva nou. Recent, mi-a fost dat să intru pentru prima dată într-o grădiniţă din Norvegia. Îmi sare în ochi programul pentru zilele de sărbătoare: prima pe listă este sărbătoarea de încheiere a Ramadanului, Eid.

acum 12 zile · comentarii (16)

Am urmărit atât cât am avut timp şi cât timp m-au ţinut nervii transmisiunea „grandiosului“ spectacol cu mari vedete şi voci reunite (Nicolae Furdui Iancu în duet cu fiul, în trio cu fiul şi Paula Seling cu coroniţe de flori în păr, în cor cu K1, Gheorghe Zamfir la nai etc. etc.), cu sunet (câteodată prost) şi lumină, prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la lupta de la Mărăşeşti.

acum 12 zile · comentarii (34)

La sfârşitul lunii iulie, Congresul SUA a adoptat o lege prin care sunt instituite sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, Iranului şi Coreei de Nord. Preşedintele Trump a ratificat această lege pe data de 2 august, fără prea mult entuziasm. Ratificarea s-a produs în spatele uşilor închise, fără agitaţia mediatică ce înconjoară alte măsuri similare ale administraţiei Trump.

acum 12 zile · comentarii (12)

Mai vrea cineva o dovadă (încă una!) că sunt expirat? Că sunt imaginea de manual a bătrînului defazat, inapt să mai dialogheze cu spiritul timpului? Că sunt emblema însăşi a constipaţiei intelectuale? Iat-o: mă stupefiază ideea că un clip intitulat „Despacito“ a reuşit performanţa unică de a aduna peste 3 miliarde de vizualizări!

acum 13 zile · comentarii (191)

Iubita noastră patrie, ca lume curentă, realitate adâncă şi implicare publică se află în faţa unui prag critic major. De mai mult timp, ... dar se pare că intervalul pe care îl parcurgem în 2017, cu hopuri, cotituri şi demaraje către nicăieri, se impune ca o dominantă acaparatoare la nivel perceptiv, impas structural şi, cel mai vizibil, în spaţiul funcţional.

acum 13 zile · comentarii (0)

Hai, bre, că sunteţi voi răi! Oamenii ăştia de ne conduc de zeci de ani s-au sacrificat pentru noi, nesimţiţilor! Din dragoste de ţară, de români, băi, de Dumnezeu! Uite, domnu’ prim-ministru e încarnarea lui Socrates la Brăila. Din 2006 până în 2007, în timp ce-şi rupea coatele muncind la Parlament, a făcut omul un masterat la SNSPA, trei cursuri postuniversitare la alte universităţi şi două cursuri de specializare la două universităţi americane.

acum 14 zile · comentarii (50)

Dezbaterea legată de modificarea definiţiei familiei în constituţie a stârnit multe pasiuni. Din păcate, simplificările şi etichetările nu ajută, iar realitatea nu este doar în alb şi negru, ci are şi multe nuanţe. Las la o parte fondul chestiunii, la care voi reveni mai târziu, pentru a sublinia contextul geopolitic extern în care este plasată.

acum 15 zile · comentarii (19)

Aşa se explică degringolada şi disperarea care au cuprins actuala guvernare. Nu s-a mai pomenit să amâni o şedinţă de guvern pentru că ministerele n-au căzut de acord asupra OUG privind pensiile nesimţite. Nu s-a mai pomenit ca parlamentul să fie convocat pentru 2-4 august, iar la câteva ore convocarea să fie anulată. Nu s-a mai pomenit ca şeful PSD să spună una, iar miniştri şi premierul propriului guvern, cu totul alta.

acum 16 zile · comentarii (11)

Chiar nu se poate face nimic în faţa puterii discreţionare, absolute, totalitare a celor aflaţi la guvernare? Chiar şi când sunt încălcate cele mai elementare norme morale sau legale, oare nimeni şi nimic nu mai poate opri acest tăvălug distructiv? Chiar şi când sunt încălcate principii de bază ale societăţii democratice, oare singurul lucru pe care îl putem face este să nu facem nimic?

acum 16 zile · comentarii (39)

Se relevă corupţia fără margini din Sistem, realitate pe care o ştiam cu toţii, dar nu bănuiam dimensiunile şi nivelul la care ajunsese. Nu s-a întrebat nimeni cum, prin ce mijloace, ce competenţe şi merite extraordinare au avut unii dintre tineri pensionari militari, viitorii angajaţi la stat, viitorii patroni de firme prospere şi-au căpătat gradele şi funcţiile excepţionale, de pe urma cărora vor avea pensii nesimţite?!!!

acum 16 zile · comentarii (3)
Postari Recente