Zeci de mii de persoane, prin vămile arădene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare buluceală e la Nădlac

Traficul prin cele trei vămi rutiere arădene, Nădlac, Turnu şi Vărşand, a înregistrat valori ridicate, fără însă ca timpii de aşteptare să fie foarte mari. După cum a declarat, duminică, comisarul Florin Oprişa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, traficul prin punctele de trecere a frontierelor (PTF) arădene a fost, în ultimele 48 de ore, de peste 23.000 de persoane, majoritatea acestora fiind cetăţeni români aflaţi la muncă în străinătate şi care se întorceau la locurile lor de muncă din ţările unde sunt rezidenţi, după ce au petrecut Sărbătorile Pascale în România.
Cel mai intens trafic s-a înregistrat la Vama Nădlac, care a fost tranzitată de aproximativ 14.000 de persoane, vârful înregistrându-se vineri, când Nădlacul a fost tranzitat de aproape 8.000 de persoane. Cu toate acestea, timpii de aşteptare nu au depăşit 15 minute. În acelaşi timp, traficul pe la Turnu şi Vărşand a fost şi este unul foarte scăzut, astfel că prin aceste două PTF aproape că nu se înregistrează timpi de aşteptare.
"Din păcate, oamenii continuă să se înghesuie prin Nădlac, în vreme ce vămile celelalte sunt aproape pustii. Din acest motiv, noi le recomandăm tuturor participanţilor la trafic să folosească cu încredere punctele de trecere ale frontierei de la Turnu sau Vărşand, mult mai puţin aglomerate", a spus comisarul Florin Oprişa.
El a mai precizat faptul că, în acest an, tranzitul prin vămile arădene, înregistrat cu ocazia sărbătorilor de Paşte a fost mai scăzut decât în alţi ani, una dintre explicaţii fiind şi aceea că o parte din fluxul de turişti care reveneau în ţară a fost preluat de Vama Cenad, judeţul Timiş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite