VIP-uri fără alcool în şcolile din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform "Studiului naţional privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite", regiunea Moldovei se situează pe un ruşinos loc I în ceea ce priveşte consumul de alcool. Potrivit aceluiaşi

Conform "Studiului naţional privind consumul de tutun, alcool şi droguri ilicite", regiunea Moldovei se situează pe un ruşinos loc I în ceea ce priveşte consumul de alcool. Potrivit aceluiaşi document, tinerii sunt cei care beau cel mai mult.
Pentru a preveni consumul de alcool în rândul tinerilor, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi derulează, în perioada aprilie-iunie a acestui an, un proiect în şcolile din municipiu.
Aproximativ 250 de elevi de clasele IX-X vor afla, de la specialiştii Centrului de prevenire, care sunt efectele consumului de alcool.
Elevilor li se vor alătura, pe parcursul cursurilor, şi diriginţii lor. "Alcoolul este un drog ca şi oricare altul, deşi este legal. Ne propunem să conştientizăm în special tinerii, pentru că ei sunt predispuşi consumului, arătându-le care sunt riscurile. Am invitat şi dascălii, pentru că şcoala reprezintă o a doua casă, deci ar trebui să existe o legătură strânsă între profesori şi elevi", a declarat Corneliu Petrea, şeful Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi. şcolile alese pentru derularea proiectului sunt Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", Colegiul Economic Administrativ şi Grupul şcolar "I. C. ştefănescu".
"Proiectul, intitulat
Sunt VIP
(Vigilent-Independent-Puternic ), fără alcool", mai are ca obiectiv şi facilitarea dialogului părinţi-copii-profesori cu privire la beneficiile unui stil de viaţă sănătos, fără alcool", a adăugat Petrea.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite