VIDEO Tânărul care a cântat imnul României în gara din Amsterdam şi care a refuzat să apară la Antena 3 va cânta pentru Iohannis la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Astănculesei, românul care a cântat imnul României la un pian din Gara Centrală din Amsterdam, în Olanda, pentru a-şi manifesta bucuria faţă de schimbările politice petrecute în România o dată cu victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale, a acceptat invitaţia preşedintelui ales al României de a repeta gestul, de data aceasta la Palatul Cotroceni, la preluarea mandatului.

Ceremonia de depunere a jurământului care va avea loc duminică la Palatul Cotroceni va prilejui un moment deosebit, după cum a anunţat Klaus Iohannis pe contul său de Facebook, conform ReporterVirtual.ro.
„Duminică, după învestitură, Valentin Astănculesei îmi oferă cel mai frumos dar de început de mandat: aşa cum a făcut-o acum câteva săptămâni, în gara din Amsterdam, va cânta la Cotroceni imnul României”, a postat viitorul preşedinte al României pe Facebook.

Preşedintele ales mai scrie că “mandatul său va începe sub semnul imnului naţional, ca un simbol al solidarităţii tuturor românilor şi al dorinţei noastre de schimbare”. Anunţul preşedintelui este însoţit de un mesaj video al tânărului devenit cunoscut prin gestul făcut de ziua naţională a României.

Valentin Astănculesei spune că a cântat imnul, în acea zi, în faţa călătorilor din gara din Amsterdam „de bucurie”. „Pentru prima oară m-am bucurat că sunt român şi am vrut să împărtăşesc ce simţeam”, a spus el. „Deşi sunt de meserie programator, iubesc muzica şi pianul. Voi cânta pentru preşedinte, pentru un drum nou, pe care să îl parcurgem cu toţii şi pentru o Românie care să îşi ducă fiii acasă. Mulţumesc, domnule preşedinte”, mai afirmă acesta în mesajul video.

Imnul României, interpretat de un român în gara din Amsterdam, în aplauzele olandezilor

Valentin Astănculesei, tânărul care i-a uimit pe olandezii aflaţi în Gara Centrală din Amsterdam interpretând la pian imnul României, şi-a manifestat susţinerea faţă de Klaus Iohannis după ce a dezvăluit pe contul său de Facebook că a refuzat invitaţia Antenei 3, de a apărea la 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, în emisiunea lui Mihai Gâdea, „Sinteza Zilei“.

„Sunt copleşit de atâtea mesaje, vă mulţumesc frumos! N-am televizor şi nu ştiu ce emisiuni sau ştiri mai sunt, dar ştiu de la voi că am apărut azi la ştiri datorită share-urilor voastre şi vă multumesc! Am primit câteva mesaje din partea unor oameni din media, iar într-unul din ele am fost invitat astăzi (n.r. de 1 Decembrie) la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea. Mi-au vorbit frumos, şi mi-au pus la dispoziţie şi un pian şi cu toate că părinţii mei nu şi-ar mai fi încăput în pene de bucurie dacă m-ar fi văzut pe ecran, i-am refuzat. Nu sunt un simpatizant al antenelor, cu atât mai puţin al domnului Gâdea şi consider că am luat cea mai bună decizie”, scria Valentin Astănculesei la acel moment.


Valentin Astănculesei, cântând la pian în Vama Veche FOTO facebook.com/valentin.astanculesei

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite