VIDEO REPORTAJ Pulsul naţiunii. Cum votează românii la prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vox prezidetiale

La 30 de ani de la schimbarea regimului comunist, destinul istoriei ne pune în faţă o nouă rundă de alegeri prezidenţiale. Unele cu un număr important de candidaţi, dar care s-au detaşat deja printr-o campanie electorală atipică, desfăşurată fără „ţipăturile” cu care păream atât de obişnuiţi chiar şi în urmă cu câţiva ani.

„Adevărul” a luat pulsul naţiunii cu câteva zile înainte de primul tur de scrutin al prezidenţialelor din noiembrie 2019 şi a vorbit cu persoane din diverse medii, de vârste şi pregătiri profesionale diferite, despre actuala campanie electorală, despre opţiunile care le-au stat la îndemână, despre preferinţe şi, parţial, chiar şi despre viitorul nostru. Reporterii „Adevărul“ au mers în Jilava, Adunaţii Copăceni, Grădiştea şi Comana, comune de lângă Bucureşti şi judeţul Giurgiu, dar i-au întrebat şi pe bucureşteni.

A rezultat un tablou extrem de eclectic, dar cu câteva concluzii generale. Cei mai mulţi dintre intervievaţi au opinii personale bine conturate şi ca atare şi opţiuni electorale ireversibile. O a doua concluzie este că există o prăpastie clară între tânără şi vechea generaţie, dar diferenţe semnificative se fac simţite şi în rândul categoriei de vârstă 35 – 45 de ani.

Românii ştiu în mare deja că viitorul preşedinte nu va aduce modificări esenţiale în viaţa lor şi că vor trebui să muncească la fel de mult cum au făcut-o şi până acum pentru a-şi asigura pâinea cea de toate zilele. Fantoma lui Liviu Dragnea încă mai bântuie ţara. Sau cel puţin sudul ei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite