VIDEO Cum a fost împuşcat militarul nord-coreean în timp ce încerca să fugă în Coreea de Sud. Imagini surprinse de camerele de supraveghere de la graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grănicerii nord-coreeni au fost foarte aproape de militarul care a dezertat în momentul în care au deschis focul asupra acestuia pentru a-l împiedica să treacă graniţa. Imagini suprinse de camerele de supraveghere de la graniţa dintre cele două Corei au fost date publicităţii.

Comandamentul ONU a publicat miercuri imagini video cu militarul rănit, în tomp ce era urmărit de grănicerii nord-coreeni, informează Reuters.

Soldatul care a dezertat, ale cărui grad şi identitate nu au fost dezvăluite, a fost rănit grav, fiind lovit de cinci sau şase ori în grindina de gloanţe, în timp a evadat peste graniţă pe 13 noiembrie. El a fost transportat de un elicopter militar american într-un spital din Suwon, la sud de Seul.

Medicii au anunţat miercuri că şi-a recăpătat conştiinţa, suportând două operaţii de extragere a gloanţelor, iar respiraţia lui era stabilă şi neasistată.

„Este bine“, a spus chirurgul Lee Cook-Jong la o conferinţă de presă de la Suwon.

   Prima dorinţă după ce s-a trezit pe patul de spital

După ce s-a trezit din operaţie pe patul de spital, nord-coreeanul a avut o solicitare neaşteptată.

După ce şi-a confirmat faptul că se află în Coreea de Sud, omul a cerut să asculte nişte pop sud-coreean, au precizat surse citate de ziarul Dong-a Ilbo.

Oficialii de la Seul speră ca tânărul să fi fost atras de muzica sud-coreeană, pe care autorităţile o folosesc şi ca armă psihologică împotriva regimului de la Phenian.

Muzica grupului Twice şi a altor trupe sud-coreene urlă din difuzoarele instalate în zona demilitarizată dintre cele două Corei.


Un oficial de la Comandamentul ONU a declarat că autorităţile din Coreea de Nord au fost informate miercuri că au încălcat acordul de armistiţiu din 1953, care a marcat încetarea ostilităţilor în războiul coreean. 

„Constatările principale ale echipei de investigare specială sunt că statul nord-corean a încălcat acordul de armistiţiu în momentul în care militarii au deschis focul“, a declarat Chad Carroll, directorul Afacerilor Publice din cadrul Comandamentului ONU.

Incidentul as-a produs într-o perioadă de tensiuni sporite între Coreea de Nord şi comunitatea internaţională în privinţa programului său de arme nucleare.

Te-ar putea interesa:

Un „proiect nebunesc“ al lui Erdogan face valuri pe Bosfor

Mister cu privire la scopul tactic al uneia dintre cele mai ciudate arme dezvoltate de către Rusia: o super-torpilă nucleară

Uber a plătit 100.000  de dolari unor hackeri şi a ascuns faptul că informaţiile a peste 57 de milioane de utilizatori au fost furate
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite