VIDEO Cruzime fără margini. Câini ucişi şi paznici bătuţi cu bâte şi pietre de braconieri, la o fermă piscicolă. Poliţia nu face nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
braconierii au ucis câinele cu bâte şi pietre, după care i-au dat foc
braconierii au ucis câinele cu bâte şi pietre, după care i-au dat foc

Scene de o cruzime greu de imaginat s-au petrecut în zona localităţii Adrian, judeţul Satu Mare. Mai mulţi braconieri care voiau să fure peşte de la o fermă piscicolă au ucis în bătaie un câine de pază, după care i-au dat foc. Administratorii fermei spun că sunt terorizaţi de romii dintr-o localitate apropiată, iar Poliţia, deşi a fost sesizată de zeci de ori, nu a făcut nimic.

Ferma piscicolă pentru sturioni, din localitatea Adrian, este călcată de braconieri o dată la câteva nopţi. Paznicii contractaţi printr-o firmă locală de pază şi protecţie nu reuşesc să facă faţă hoţilor, care sunt extrem de agresivi şi nu se tem de nimic.

Pentru a nu fi daţi de gol de câinii de pază atunci când vin la furat, braconierii au omorât aproape toţi câinii fermei. Administratorul piscicolei a montat camere video de supraveghere, în speranţa că va reuşi să-i identifice astfel pe hoţi.

Imaginile au surprins însă scene de groază. Mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu bâte lungi au atacat un câine care îi simţise şi începuse să latre. Cu o cruzime greu de descris în cuvinte, agresorii au început să lovească animalul cu sălbăticie. Legat cu lanţ, câinele nu a avut nicio şansă. Ploaia de lovituri cu bâte şi pietre a continuat minute în şir, deşi bietul animal era inert. Actul suprem de barbarie a fost comis la final. Înainte să se facă nevăzut în noapte, unul dintre bărbaţi a aprins o făclie şi a incendiat câinele muribund.

Cruzime fără margini: câine bătut până la moarte şi incendiat de braconieri

Agenţii de pază, bătuţi cu pietre şi bâte

Admistratorul piscicolei, Ioan Ghere, spune că nu este prima oară când braconierii ucid câinii, pentru a nu-i da de gol atunci când vin la furat. Alte animale au fost găsite ucise în mod asemănător sau chiar spânzurate de gard. Ioan Ghere susţine că braconierii care-l terorizează pe el şi pe angajaţii săi sunt romi dintr-o localitate învecinată, Turulung.

Nu numai câinii sunt vizaţi de bracoconieri, dar şi paznicii. Ultimele incidente în care paznicii au căzut victimele hoţilor de peşte s-au petrecut anul trecut. În noaptea de 11 spre 12 mai 2017, în timp ce patrulau în zona bazinelor de creştere intensivă, agenţii de pază au surprins patru indivizi de etnie romă, după cum au declarat ulterior victimele, care tocmai tăiaseră gardul de sârmă al fermei. Braconierii i-au atacat pe paznici cu pietre, topoare şi bâte, unul dintre agenţi ajungând în stare gravă la spital.

Doar o săptămână mai târziu, în noaptea de 19 spre 20 mai 2017, alţi agenţi de pază au dat nas în nas cu hoţii. Şapte indivizi care veniseră să fure sturioni i-au atacat cu pietre pe paznici şi i-au ameninţat cu moartea. Hoţii au fugit abia după ce unul dintre agenţi a tras mai multe focuri în aer cu o armă neletală.

Braconierii nu se mulţumesc doar să fure peşte, dar distrug şi tot ce le iese în cale. Căsuţele şi rulotele aflate în perimetrul fermei, componentele şi cablurile electrice şi chiar tuburile din beton ale stăvilarelor au fost distruse de hoţi pentru a se răzbuna pe angajaţii fermei. Mai mult, aceştia au spart geamurile şi acoperişul unor clădiri, au distrus cu topoarele mai multe bărci şi au aruncat în apă gheretele agenţilor de pază.

Poliţia nu a prins niciun braconier

Şi mai grav este că, deşi furturile se petrec de ani de zile, în urma sesizărilor, Poliţia nu a reuşit să prindă niciun braconier.

Admistratorul piscicolei, Ioan Ghere, a făcut zeci de plângeri la Poliţia oraşului Livada, pentru furt şi distrugere, dar şi pentru agresarea paznicilor şi uciderea câinilor, dar niciun braconier nu a fost prins.

Exasperat de neputinţa poliţiştilor, Ghere spune că a făcut o anchetă pe cont propriu. Aşa ar fi aflat că unul dintre hoţii care i-au ucis câinii în bătaie şi i-au agresat paznicii este cunoscut sub porecla de „Zoro“, localnic din Turulung, de etnie romă. Ioan Ghere a mai aflat că peştele furat este vândut de braconieri în Satu Mare, angajaţilor unor diverse instituţii, precum spitalul local.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite