Vasile Lavric, bărbatul suspectat că şi-ar fi ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, rămâne în arest preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuţi suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, rămâne în arest. Decizia este definitivă şi le aparţine magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.

Lavric a fost arestat preventiv pe 15 aprilie, printr-o decizie luată de Tribunalul Capitalei, la propunerea procurorilor. El a contestat decizia la Curtea de Apel, care a menţinut decizia primei instanţe.

Vasile Lavric, în vârstă de 57 de ani, este suspectat de procurorii Parchetului General că în perioada 1995-2005 şi-ar fi ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia şi ar fi ascuns cadavrele, cele trei femei figurând ca dispărute.

Bărbatul a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu trei surori din Rădăuţi. Prima dintre ele, Iuliana, i-a fost iubită şi a dispărut în 1995, când avea 16 ani. A doua, Nicoleta Iordache, i-a devenit soţie în 1993 şi a dispărut în 2005, la 31 de ani, iar câteva luni mai târziu a dispărut şi cea de-a treia femeie, Ramona, în vârstă de 19 ani, cu care bărbatul are şi un copil.

Părinţii fetelor l-au acuzat încă de atunci de crimă, dar în lipsa probelor toate dosarele au fost închise.

Procurorii care se ocupă de acest dosar au probe din care rezultă că a treia soţie a lui Vasile Lavric a fost lovită în cap cu un obiect contondent, în 2000, femeia fiind internată în spital, potrivit Parchetului General.

La cinci ani după producerea acestui incident descoperit de anchetatori, respectiv în 2005, Nicoleta Lavric a fost dată dispărută.

Conform anchetatorilor, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost constituit, pe 20 mai 2005, un dosar având ca obiect dispariţia a trei surori. În 5 septembrie 2006, anchetatorii au stabilit să nu înceapă urmărirea penală în acest dosar.

Dosarul, preluat de Parchetul General în noiembrie 2013

În noiembrie 2013, însă, procurorul general al României a decis preluarea dosarului, fiind, totodată, infirmată soluţia de netrimitere în judecată dispusă în cauză. Ulterior, în februarie 2014, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv tentativă la omor.

Anchetatorii au percheziţionat, în 14 aprilie, locuinţa lui Vasile Lavric, din Rădăuţi, judeţul Suceava. La percheziţii, au fost găsite, într-un garaj, fragmente osoase, care au fost trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru expertiză. De asemenea, anchetatorii au luat probe ADN de la rudele femeilor dispărute.

Conform anchetatorilor, prima crimă ar fi avut loc în 1995, când Lavric ar fi ucis-o pe Iuliana, una dintre cumnate, în urma unui conflict. În lipsa unor indicii că a avut loc o crimă, femeia a fost dată dispărută de către rude.

În 2005, Lavric şi-ar fi omorât soţia, Nicoleta, şi pe cea de a doua soră a acesteia, Ramona, cu care ar fi trăit în concubinaj, cele două fiind date la rândul lor dispărute.

Bărbatul, care acum are 57 şi şase copii, din mai multe relaţii, a fost căsătorit sau a trăit în concubinaj cu toate cele trei femei date dispărute.

Lavric, condamnat la închisoare pentru viol

Vasile Lavric a fost condamnat la trei ani de închisoare, în 1976, când avea 18 ani, pentru viol.

În urmă cu câţiva ani, Lavric a povestit, în presa locală, că s-a însurat, prima oară, înainte de a intra în puşcărie, cu o femeie pe care o chema tot Nicoleta, cu care a avut două fete. Femeia a divorţat înainte ca el să fie eliberat. După aceea, s-a căsătorit cu Cristina, cu care a avut doi copii. La 21 de ani, Cristina a făcut infarct.

În 1993, bărbatul s-a căsătorit cu Nicoleta Iordache, când aceasta avea 18 ani. O soră a Nicoletei, Iuliana, a dispărut, în anul 1995, la vârsta de 16 ani.

În anul 1999, Vasile Lavric ar fi avut avut o relaţie şi cu cealalată soră a Nicoletei, Ramona, atunci în vârstă de 13 ani. Un an mai târziu, Ramona a născut un copil. În 2005, Nicoleta a fost dată dispărută. După trei luni, a fost dată dispărută şi Ramona.

Vasile Lavric este mecanic auto în Rădăuţi.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Bărbatul suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia a fost arestat

Vasile Lavric, bărbatul din Rădăuţi suspectat că şi-a ucis soţia şi pe cele două surori ale acesteia, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unei decizii luate marţi de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor. Decizia instanţei, care nu este definitivă, a fost contestată de Lavric la Curtea de Apel Bucureşti, precizează Mediafax.

FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorul de femei“ din Rădăuţi

Vasile Lavric, un mecanic auto din Rădăuţi, este protagonistul unui mister demn de Dosarele X. Trei surori care i-au trecut prin pat au dispărut fără urmă în perioada 1995 - 2005. Procurorii l-au reţinut, luni noapte, pe Lavric. În gospodăria lui au descoperit îngropate mai multe oase. El a fost poreclit de mass-media "mâncătorul de femei" întrucât a fost suspectat, fără dovezi concrete, de canibalism.

Sucevean reţinut sub suspiciunea că în urmă cu 20 de ani şi-a ucis soţia şi concubinele. Anchetatorii au găsit oseminte în curtea bărbatului

Suceveanul Vasile Lavric a fost reţinut de procurori sub acuzaţia de tentativă de omor. El este suspectat că ar fi ucis trei femei, dispariţia primei dintre ele fiind semnalată în 1995. Lavric a fost adus de oamenii legii la Bucureşti pentru a fi audiat. În cursul zilei de luni, anchetatorii au efectuat percheziţii la locuinţa bărbatului, de unde au fost ridicate mai multe probe, inclusiv oseminte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite