Un steag tricolor a fost tăiat în Covasna. Poliţiştii sunt pe urmele vandalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagul a fost vandalizat cu un ciob de sticlă. FOTO: Arhivă Adevărul
Steagul a fost vandalizat cu un ciob de sticlă. FOTO: Arhivă Adevărul

Steagul tricolor cu care a fost acoperit panoul cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum" din faţa Prefecturii Covasna, cu ocazia manifestărilor prilejuite de Unirea Principatelor Române, a fost tăiat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii făcând cercetări în acest caz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Iulia Grigoraş, o patrulă a Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe a constatat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că steagul expus în faţa sediului Prefecturii Covasna a fost distrus prin tăiere, arată Mediafax.

Grigoraş susţine că steagul a fost vandalizat, cel mai probabil, cu un ciob de sticlă sau cu un obiect metalic, drapelul prezentând două tăieturi, de circa zece, respectiv 50 de centimetri lungime. IJP Covasna a început cercetările pentru distrugere şi ofensă adusă unor însemne, urmând să identifice autorii.

Organizatorii Zilei Unirii Principatelor Române au acoperit, joi, cu un drapel tricolor, de aceleaşi dimensiuni, panoul cu inscripţia "SIC-Terra Siculorum" (Ţinutul Secuiesc), amplasat anul trecut de UDMR Covasna în faţa Prefecturii, în apropierea Pieţei Mihai Viteazul. Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara, pentru Mediafax, că drapelul României a fost pus "cu mândrie" şi că va rămâne acolo până când se va lua o altă decizie.

În 5 noiembrie 2012, la iniţiativa UDMR Covasna, a fost amplasat în faţa sediului Prefecturii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia "SIC - Terra Siculorum", varianta în limba latină a denumirii "Ţinutul Secuiesc". Atunci, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declara că această acţiune este îndreptată în primul rând împotriva deciziilor şi comportamentului prefectului de Covasna, Codrin Munteanu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite