Un recidivist vasluian, condamnat la şapte ani jumătate de închisoare pentru că a exploatat sexual o minoră de 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recidivistul a exploatat sexual o elevă de 17 ani
Recidivistul a exploatat sexual o elevă de 17 ani

Un recidivist din Vaslui a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru trafic de minori, după ce a exploatat sexual o elevă de 17 ani, obţinând peste 15.000 de lei, bani fiind confiscaţi de anchetatori.

Magistraţii Tribunalului Vaslui l-au condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru trafic de minori pe tânărul de 25 de ani după ce a exploatat sexual o adolescentă de 17 ani, elevă la un liceu din municipiul Vaslui, pe care a determinat-o să se prostitueze, sub pretextul de a strânge bani pentru nunta lor.

Potrivit rechizitoriului procurorului de caz, adolescenta a fost plasată pe parcursul anului 2012 la zeci de clienţi din municipiul Vaslui, unii dintre ei persoane publice, inclusiv avocaţi. De altfel, pe timpul desfăşurării cercetărilor, au fost audiaţi în calitate de martori aproximativ 30 de bărbaţi din Vaslui. Sumele percepute pentru o partidă de sex, care avea loc în moteluri din municipiu şi chiar în maşini, variau între 50 şi 200 de lei, în funcţie de preferinţele clientului.

În urma probelor strânse de procurori şi depuse în instanţă, tânărul a fost arestat preventiv în septembrie 2012, tot atunci fiindu-i ridicată de la domiciliu şi suma de 15.600 de lei pe care, susţin anchetorii, a obţinut-o din traficarea elevei. Prin sentinţa dată de Tribunalul Vaslui, întreaga sumă a fost confiscată "în folosul statului", după cum se arată în sentinţă.

Pe lângă condamnarea la şapte ani şi două luni de închisoare, tânărul va trebui să plătească 25.000 de lei adolescentei de 17 ani, cu titlul de daune morale.

Tânărul de 25 de ani condamnat pentru trafic de minori este cunoscut cu antecedente penale, el fiind condamnat în urmă cu mai puţin de doi ani la patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat în formă continuată. Cum acesta se afla în perioada de încercare, pedeapsa finală dată de Tribunalul Vaslui este de şapte ani şi jumătate de închisoare, fiind adăugată şi acea pedeapsă de patru luni cu suspendare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite