Un bărbat internat la Elias i-a rupt unei asistente un picior în timp ce încerca să o strângă de gât. Asistenta a fost operată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incident grav la Spitalul Elias din Capitală FOTO Adevărul
Incident grav la Spitalul Elias din Capitală FOTO Adevărul

Incident grav la Spitalul Elias din Capitală, unde un pacient internat pe una din secţiile spitalului s-a năpustit asupra unei asistente care îi schimba tratamentul încercând să o strângă de gât. În timpul luptei, bărbatul, care este din Argeş, i-a rupt piciorul cadrului medical. În vârstă de 44 de ani, agresorul a fost transferat la Spitalul Obregia iar asistenta a fost operată.

Bărbatul a fost transferat miercuri seară către medicii aflaţi în gardă pe secţia de Neurologie, fiind în stare accentuată de depresie, generată de faptul că îşi pierduse mama în urmă cu o săptămână, a precizat doctorul Dana Safta. După ce i-au făcut investigaţiile necesare, specialiştii au decis să îl oprească în spital, cu toate că investigaţia Computer Tomograf a avut un rezultat normal.

„Colegii mei suspectau totuşi o meningoencefalită şi au decis să îl ţină sub observaţie. Problemele au apărut azi dimineaţă (joi, n.red.) În momentul în care asistenta a intrat în salon s-a declanşat violenţa în el, s-a aruncat peste pat, a spart un monitor, a încercat să o strângă de gât şi i-a rupt, în final, piciorul. Alte două asistente au încercat să intervină însă şi ele au fost pălmuite, dar sunt în afara oricărui pericol. Cealaltă este acum în operaţie”, a declarat, pentru „Adevărul”, doctorul Dana Safta, directorul medical al Spitalului Elias.

Potrivit acesteia, pacientul a fost, cu greu, imobilizat şi a fost transferat la Spitalul de Psihiatrie Obregia din Capitală. „Este foarte posibil să fie o tulburare de comportament. Este foarte grav ceea ce s-a întâmplat. Deşi au mai existat incidente la camera de gardă a spitalului, nu ne-am mai confruntat cu aşa ceva până acum”, a completat Safta.

Nu a fost depusă plângere

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, însă a precizat că asistentele nu au depus plângere împotriva pacientului până în acest moment. Totodată, poliţia a infirmat că bărbatul ar face parte din Poliţia Română, aşa cum au precizat medicii din spital. „În această dimineaţă, în jurul orelor 05.30, în incinta unui spital clinic de pe raza sectorului 1 din Bucureşti, a avut loc un incident provocat de un bărbat internat, care a refuzat tratamentul şi a avut un comportament agresiv faţă de două cadre medicale”, se arată într-un comunicat.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie din cadrul secţiei 2 de Poliţie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite