Un pasager dintr-un avion care decolase din România a încercat să spargă uşa cabinei piloţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al companiei Wizz Air care efectua o cursă din România spre Norvegia a efectuat o aterizare de urgenţă în oraşul suedez Malmo, marţi, după ce un pasager a încercat să spargă uşa de la cabina piloţilor, a anunţat poliţia, citată de Associated Press în pagina electronică.

Poliţia a precizat că bărbatul a fost reţinut după aterizarea la Malmo, sub acuzaţia că a încălcat legile privind aviaţia punând în pericol vieţile pasagerilor în timpul zborului.

Cotidianul Expressen a relatat că bărbatul a fost imobilizat de alţi pasageri aflaţi la bordul avionului companiei Wizz Air, care decolase de la Bucureşti şi se îndrepta spre oraşul norvegian Torp. Poliţia nu a putut confirma aceste detalii.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stephan Soderholm, a declarat că nu există indicii conform cărora incidentul ar avea legătură cu terorismul. El a adăugat că un al doilea pasager a fost reţinut la Malmo pentru că se afla în stare de ebrietate.

Avionul a aterizat în siguranţă şi nicio persoană nu a fost rănită.

Purtătorul de cuvânt al Wizz Air,  Daniel De Carvalho, a precizat pentru „Adevarul“ că „zborul Wizz Air W6 3215 de la Bucureşti la Oslo Torp din 3 noiembrie a fost redirecţionat la Malmo după ce un pasager, care călătorea singur, a devenit necooperant şi agresiv, până la punctul în care pilotul a urmat procedurile şi a luat decizia de a face o aterizare neplanificată la Malmo“. 

„Pasagerul necooperant a fost arestat. Un al doilea pasager, care călătorea, de asemenea, singur, a fost debarcat tot pentru un comportament neadecvat. Zborul a fost reluat în condiţii normale şi a aterizat la Oslo Torp cu o întârziere de o oră şi jumătate“, a confirmat De Carvalho . 

„Siguranţa pasagerilor este prioritatea noastră principală şi compania nu tolerează comportamentul agresiv la adresa pasagerilor şi al angajaţilor. Aceasta este acum o situaţie în gestiunea poliţiei”, a mai spus Daniel De Carvalho, purtător de cuvânt Wizz Air.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite