Un mort, repus pe postul de director la Agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Gheorghe a fost renumit director economic al Direcţiei de Agricultură, printr-un ordin ministerial, la 10 luni după deces. Daniel Obadă, şeful instituţiei, susţine că nu a fost înştiinţat de schimbări şi că tot atunci a aflat că şi el a fost înlocuit, dar cu un pensionar. 

Ministerul Agriculturii a demis în urmă cu trei săptămâni conducerea Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) şi a repus în funcţie directorii destituiţi la începutul anului 2009. Mişcarea, la prima vedere, simplă, i-a lăsat cu gura căscată pe directorii în funcţie, dar şi pe prefectul judeţului.

„Cei care au fost numiţi prin ordin de ministru sunt un pensionar şi un mort. Nu ştiu cum s-a creeat această confuzie şi cine a generat această situaţie. Ştiu doar că numirea a fost făcută prin ordin al ministrului Agriculturii", a declarat Nicolae Enciu, prefectul judeţului Călăraşi.

Daniel Obadă, director al instituţiei până în urmă cu trei săptămâni, nu înţelege cum a fost posibilă schimbarea sa. „A venit un ordin de la minister, transmis prin fax, prin care eu eram înştiinţat că sunt demis. În locul meu a fost propus pentru această funcţie un pensionar, Aurelian Dobre. Tot atunci, în locul directorului economic, era numit un mort, Radu Gheorghe", a povestit cu năduf fostul director executiv. Repus pe funcţie, Gheorghe nu a putut onora ordinul ministrului întrucât a murit în august 2009.

Cumul de funcţii

Aurelian Dobre, din nou director, spune că, după reîncadrarea sa pe o altă funcţie în 2009, s-a pensionat, iar locul i-a fost luat de Ion Ciulinaru. „M-am pensionat după vechimea în muncă şi am continuat să-l ajut pe fiul meu în afacerile sale. Ion Ciulinaru a fost instalat pe funcţie la începutul anului trecut, Daniel Obadă din octombrie 2009, iar în ultima perioadă locul directorului executiv l-a ţinut jurista instituţiei, Daniela Păun", a declarat Aurelian Dobre.

El susţine că s-a pensionat anticipat şi are dreptul să fie angajat şi să cumuleze salariul cu pensia. „Pensia mea este mai mică decât salariul mediu impus prin lege şi am dreptul să primesc cumulate pensia şi salariul", a mai spus Dobre.

Mortul va fi demis

Fostul director, Daniel Obadă spune că a anunţat deja ministerul cu privire la numirile bizare. Şi prefectul judeţului susţine că au fost luate toate măsurile necesare pentru remedierea „neînţelegerii" apărute.

La 21 iulie 2010 a apărut un nou ordin de instalare pe post a unui alt director economic. „În locul lui Radu Gheorghe va fi numit Nicolae Căpraru. Radu Gheorghe fusese instalat pe 13 iulie 2010 pe funcţia de director economic", a precizat prefectul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite