Un bărbat care fusese condamnat pentru viol, şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu, a fost arestat pentru omor la o lună de la punerea în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din judeţul Giurgiu condamnat pentru vătămare corporală gravă viol şi eliberat în baza legii recursului compensatoriu a fost arestat preventiv, el fiind urmărit penal pentru omor, fapta producându-se la o lună de la punerea în libertate a acestuia.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani din comuna Frăţeşti, judeţul Giurgiu, eliberat în luna octombrie în baza legii recursului compensatoriu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, duminică seară,  pentru infracţiunea de omor, el fiind urmărit penal în cazul unei crime produse în ziua de 2 decembrie.

Bărbatul are antecedente penale, el fiind anterior condamnat pentru infracţiuni cu violenţă contra persoanei, respectiv viol şi vătămare corporală, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, Nadin Andreea Albu, pentru News.ro.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că inculpatul mai avea de executat un rest de pedeapsă de 372 de zile şi fusese eliberat condiţionat din penitenciar în luna octombrie.

Înjunghiat cu un cuţit

După ce a părăsit penitenciarul, el a revenit în localitatea sa natală, Frăţeşti. Duminică, a mers la un consătean cu care a băut şi, pe fondul consumului exagerat de alcool, cei doi s-au luat la ceartă. Fostul deţinut l-a înjunghiat cu un cuţit pe bărbatul de 52 de ani, în casa căruia se afla., apoi a plecat.

Fiul victimei a fost cel care şi-a găsit tatăl mort şi a sunat la 112, sâmbătă seară, anunţând că tatăl său este căzut în casă şi că pare decedat. Principalul suspect a fost prins în aceeaşi seară, reţinut, iar duminică pe numele său a fost dispusă emiterea mandatului de arestare pentru 30 de zile.

Câţi deţinuţi au fost eliberaţi condiţionat

Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă că, până duminică, au fost eliberate din închisori, ca urmare a aplicării legii recursului compensatoriu, 764 persoane. Totodată, 1.787 persoane au fost eliberate condiţionat.

"În perioada 19.10 – 03.12.2017, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost puse în libertate, ca urmare a expirării duratei pedepsei în termen, prin acordarea beneficiilor compensatorii prevăzute de Legea 169/2017, 764 de persoane. De asemenea, a fost admisă, de către instanţele de judecată competente, liberarea condiţionată pentru 1787 de persoane", transmite ANP.

Potrivit Legii recursului compensatoriu, la 30 de zile executate în condiţii necorespunzătoare, deţinutul are beneficiul unui număr de şase zile care se consideră efectiv executate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite