Un afacerist cere daune de 2 milioane de euro de la medicii Brădişteanu şi Albu. Din cauza unei infecţii luate în spital, i s-ar fi tăiat o parte din picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serban Bradisteanu
Serban Bradisteanu

Un om de afaceri le cere 1 milion de euro daune materiale si 1 milion de lei daune morale chirurgului Şerban Brădişteanu şi plasticianului Emanuel Albu. Reclamantul spune că o banală bătătură în talpă, urmată de câteva intervenţii chirurgicale şi o infecţie luată din Spitalul de Urgenţă Floreasca, i-au schimbat definitiv viaţa.

Omul de afaceri Costică Porime susţine că din cauza complicaţiilor, piciorul drept i-a fost amputat aproape în întregime, însă, nici stângul nu mai este întreg. Calvarul omului de afaceri a început în vara lui 2014 când la Spitalul Universitar i s-au montat câteva stenturi pe arteră piciorului drept. O banală bătătură provocată ulterior de pantof l-a adus în atenţia doctorului Şerban Brădişteanu de la Floreasca. Acesta ar fi descoperit că stenturile erau înfundate, potrivit Ştirile ProTV.

„M-am internat, am cotizat cum cotizează toată lumea la doctorul Brădişteanu, mi-a făcut bypass, însă în spital am luat două bacterii, cea gravă a fost baumanni, lucru pe care cei de la spital l-au văzut în raportul de externare, dar nu au luat absolut nicio măsură că să nu recunoască probabil că au această bacterie în spital şi mai ales în secţia lui Brădişteanu”, a povestit bărbatul, potrivit sursei citate.

Lucrurile nu s-au rezolvat, afirmă pacientul care s-a întors la Universitar unde s-a ocupat de el medicul Emanuel Albu pentru că în final să ajungă la Viena, la celebra clinică AKH.  Omul şi-a pierdut însă şi laba piciorului stâng afectat de extinderea infecţiei nozocomiale. În ultimele 11 luni a stat mai mult în spital şi ar fi cheltuit până acum peste 200 de mii de euroâ

Dărâmat de drama pe care o trăieşte după experienţele trăite în spitale, omul de afaceri Costică Porime pretinde daune uriaşe: un milion de euro daune materiale şi un milion daune morale.

Reacţia medicilor

Contactaţi de Ştirile ProTV, chirurgii vizaţi nu înţeleg de ce trebuie să ajungă la tribunal. „Ce pacient? Despre cine este vorba? Nici măcar nu ştiu despre cine este vorba, chiar nu am nicio cunoştinţă. Habar n-am. Nu ştiu. Am să verific, dar sincer nici nu am auzit despre el”, a spus medicul Şerban Brădişteanu.

Plasticianul Emanuel Albu spune că aştepta actele oficiale de la Tribunal că să înţeleagă ce anume i se reproşează. Şi războiul pacientului care a ajuns infirm cu medicii şi spitalele pe care le consideră responsabile nu se va duce doar în sala de judecată. Colegiul Medicilor a demarat propria anchetă în acest caz.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite