Tudor Chirilă: PSD dă o lovitură de graţie statului de drept. Românii trebuie să iasă în stradă până nu e prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirila
Tudor Chirila

”Va daţi seama ce urgenţă este dacă se voteaza noaptea pe bandă rulantă amendamente care NU SE DEZBAT? Protestele nu trebuie sa aibă loc duminica, ci mâine şi vineri până nu e prea târziu.”,a afirmat în concluzie Tudor Chirilă, unul dintre artiştii români care s-a implicat în recentele proteste anti-PSD.

”În aceste momente în Parlament PSD dă o lovitură de graţie statului de drept, încercând să treacă modificările la legile justiţiei, care să pună justiţia sub control politic.

Întrebarea este de ce am reuşit să ne adunăm atât de mulţi în februarie anul trecut şi de ce acum nu o mai facem, când modificările sunt mult mai multe şi mai grave?

Eu cred că oamenii nu înţeleg ce se întâmplă, gravitatea situaţiei.

Acum s-au reorientat, lucrurile au început ziua, se modifică multe articole, câte un cuvânt, care schimbă totul.

Cred că singura soluţie este ieşitul în stradă într-un număr foarte mare.”

Ulterior, Tudor Chirilă a publicat un mesaj privat primit ”de la un om din sistem, un judecător a cărui identitate - din motive lesne de înţeles - aleg să o protejez. Citiţi pentru a înţelege situaţia gravă în care ne aflăm”, a scris acesta.

“Literă cu litera este adevărat! Tot ce ai spus este, din nefericire, adevărat. Dramatic şi crunt. Se decide o soartă a României şi oamenii nu-şi dau seama! Cei mai mulţi sunt derutaţi din cauza lipsei de pregătire acute de care se loveşte tara, unii sunt interesaţi, unii nepăsători, alţii pur şi simplu rai/nefericiţi. Sunt judecător la o instanţă mare, pe drept civil. Sunt foarte tânără, ne acuza anumite persoane din interiorul sistemului judiciar şi din afară. Am 31 de ani. Dar muncesc de la 19 ani intens, în prezent lucrez 10-12 h/zi, zi de zi, aproape fără excepţie. Colegii mei de asemenea. Pentru un intelectual e mult. Creierul are nevoie de repaus. Nu este ca o muncă fizică.

Trebuie să fim ancoraţi şi în viaţa socială pentru binele personal, dar mai ales pentru o justiţie dreaptă. Cu siguranţă îţi imaginezi consecinţele. Îmi iubesc profesia, iubesc oamenii, fac totul din pură conştiinţă, în speranţa că pun o cărămidă la clădirea binelui din ţara noastră pe care o văd pierdută uşor uşor. Sper din suflet să nu vină acea zi în care să merg la serviciu şi să găsesc “o soluţie dintr-un dosar pe masă”. Din păcate pentru mulţi oameni suntem un ghimpe, avem prea multe privilegii.

Poate mulţi nu ies în stradă din aceste considerente. Te-ai gândit la acest aspect?! Îţi pare cunoscut: “hai să nu le plângem de mila magistraţilor”?! Dar e mult mai mult decât atât. Este vorba de puteri în stat care obligatoriu trebuie să rămână separate şi independente. Este deosebit de importanta independentă funcţiei în sine. Noi, ca indivizi, azi suntem, mâine nu. Când un magistrat nu va mai judecă exclusiv după lege şi conştiinţă, orice democraţie este pierdută. Dacă aş spune condiţiile şi privilegiile noastre, ai replica poate că suntem nebuni că nu plecăm. Lucrez cu încă 9 judecători în birou, grefiera lucrează cu alţi 2 judecători, avem dosare multe deci suntem supuşi greşelilor. Ceea ce înseamnă că suntem vulnerabili, iar la momentul în care nu vom pronunţa soluţiile dorite pentru cine trebuie, posibil, în timp, nu imediat, să fim cercetaţi pentru orice nimic, descurajaţi rând pe rând. O ţară fără justiţie independentă este o ţară fără viitor!“

Te-ar putea interesa şi:

Noi manifestaţii sunt anunţate la Parlament. Vlad Voiculescu: „Mergeţi la Parlament, o gaşcă de golani vrea să-şi treacă ţara pe persoană fizică“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite