Trei TAB-uri şi două autocamioane ale Armatei acţionează pentru deblocarea A1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală încearcă să deblocheze autostrada A1, iar alţi militari acţionează în judeţele Argeş şi Vâlcea, au anunţat reprezetanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat al MApN, militari din structurile Ministerului Apărării Naţionale acţionează, sâmbătă, la două intervenţii în judeţele Argeş şi Vâlcea pentru a debloca căile de circulaţie şi a sprijini populaţia afectată de ninsori şi viscol, scrie Mediafax. Cele doua misiuni sunt realizate la solicitarea autorităţilor locale.

Totodată, aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, în timp ce alţi zece, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea.

Potrivit sursei citate, Ministrul Apărării Naţionale a dispus de vineri creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă în zonele ţării cu cod portocaliu.

În prezent, circa 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol, precizează MApN.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4.000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite