Al treilea român rănit în atentatele de la Nisa este un copil. Părinţii acestuia sunt în continuare dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că trei cetăţeni români (o familie cu un copil minor) care s-ar fi aflat în zona atentatului produs joi seară la Nisa nu au putut fi localizaţi, iar situaţia lor este incertă.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu informaţii, precizând că minorul a fost identificat într-un spital din Nisa, confirmându-se că acesta este cetăţean român. Copilul a fost rănit în atentatul de joi, iar starea lui este stabilă.

"În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi", informează MAE, potrivit News.ro.

Numărul românilor înregistraţi printre victimele atentatului produs joi seară în Franţa se ridică în felul acesta la trei, după cei doi cetăţeni din Buzău care au fost şi ei răniţi.

Părinţii copilului identificat în spital sunt în continuare dispăruţi, existând suspiciuni că şi ei ar fi fost răniţi în timpul atacului de la Nisa. Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că va continua căutările celor doi: "Verificările cu privire la situaţia celorlalţi doi cetăţeni români daţi dispăruţi, părinţii minorului, continuă. Reamintim faptul că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate. Ambasada României la Paris şi Consulatul General al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autorităţile franceze".

MAE anunţase sâmbătă că face verificări în legătură cu un copil internat într-un spital pediatric din Nisa, despre care nu s-a stabilit încă dacă este sau nu cel căutat de autorităţile române.

Atentat la Nisa. 84 de oameni şi-au pierdut viaţa

84 de oameni au murit, iar alţi 202 au fost răniţi în urma atentatului produs joi seară la Nisa, când un camion a intrat cu viteză în mulţimea care sărbătoarea Ziua Naţională a Franţei. Bilanţul nu este încă definitivat, întrucât mulţi copii s-au rătăcit de familii în panica generală care s-a instalat în timpul producerii atentatului.

Până acum, singurii români aflaţi pe lista victimelor erau doi cetăţeni originari din Buzău, care au fost răniţi în atentatul de joi seară.

"Precizăm că pe listele oficiale de persoane decedate sau rănite nu figurează până la acest moment persoane de cetăţenie română în afara celor două persoane rănite, menţionate în comunicatele anterioare. Operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze continuă", mai transmite MAE.

Autorităţile române, prin Ambasada României la Paris şi a Consulatului General al României la Marsilia, au anunţat că depun eforturi pentru identificarea celor trei români care nu pot fi localizaţi. În cadrul demersurilor de căutare, se menţine legătura cu Interpolul.

Informaţia privind dispariţia celor trei cetăţeni români a apărut iniţial pe pagina de Facebook “SOS Nisa”, unde sunt postate imagini cu persoane dispărute în urma atentatului. Printre aceste mesaje apare şi unul legat de ”o familie de români care trăiesc în Austria şi care nu au mai dat nicio veste prietenilor”. Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi dacă cineva are informaţii despre cei doi.

Informaţia de pe "SOS Nisa" a fost preluată şi de publicaţia Daily Mail Online, care vorbeşte despre copii dispăruţi şi despre alţii aflaţi în spitale, pe care nu-i caută nimeni.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite